هویت طلبی اذربایجان در انتخابات سولدوز
آذربایجان اویرنجی حرکاتی:تبلیغات انتخاباتی نامزدهای یکدست اغاز گردیده اما یکدستی طیف نامزدها باعث توقف مطالبات بر حق ملت اذربایجان نشده بلکه با سرازیر شدن سیل سئوالات هویت خواهانه از سوی هویت طلبان اذربایجان انرا به مسئله اصلی در تبلیغات انتخاباتی تبدیل کرده است.اگر چه هیچ یک از نامزدها بصورت مستقیم وارد بحثهای هویت طلبانه نشده اند اما یارگیری همه انها{نامزدهای تورک} نشانه برنامه ریزی دقیق برای جذب ارای مردم سولدوز که اکثرا دارای گرایش ملی گرایانه هستند میباشد.
استفاده اکثر کاندیداها از شاعران محلی و افراد خوشنام و البته محافظه کار حرکت ملی به بهانه های مختلف نشانگر نفوذ تفکر اذربایجانچیلیق در بین مردم و تاثیر گزاری ان است.
تجزیه و تحلیل انچه که در چند روز گذشته در سولدوز اتفاق افتاده دلیلی بر استفاده و حتی سو استفاده از هویت طلبی در این منطقه از اذربایجان میباشد.
مثالهای زیر مشاهدات عینی نگارنده از چند جلسه تبلیغاتی این نامزدهاست.
سیفعلی دلیر که از سوی هیئت اجرایی به همراه تعداد زیادی از نامزدها رد صلاحیت شده بود با استفاده از روابط فامیلی و حمایت یکی از اقوام نزدیک خود بنام میر علی یاری از کارمندان ارشد وزارت کشور و معاون اسبق استادار خراسان در اخرین لحظات موفق به کسب عنوان <صلاحیت> از شورای نگهبان شد با در دست داشتن کتابی که تصویر استاد شهریار بر جلد ان نقش بسته تبلیغات خود را اغاز کرده است. هواداران وی با بکار گیری سیستم جنگ روانی با دستمایه تفکرات هویت طلبانه وارد کارزار انتخاباتی شده و عمداتا بر تخریب رسول پورزمان نمایده فعلی و علی زنجانی نامزد نمایندگی همت گمارده اند. انها رسول پورزمان را به سکوت در جریان خرداد ۸۵ متهم میکنند.طرفداران دلیر از نقش زنجانی در حفاظت اطلاعات استان در همان جریان استفاده و سعی در پر رنگ کردن نقش وی در این تشکیلات حفاظتی دارند.هدف ارای فعالان ملی سولدوز است.
علی زنجانی حسنلویی از مدیران ارشد حفاظت اطلاعات ناجا در استان است اما ستاد تبلیغاتی وی اصرار بر این دارد که ایشان از مدیران بازرسی است نه حفاظت.وی از چند سال پیش شرکتی بنام ایران پاش تاسیس نمود. فعالیت این شرکت در زمینه سرمایه گزاریست اما در چند ماه گذشته و با نزدیک شدن به زمان انتخابات نام این شرکت را به سولدوز-اذربایجان تغییر داد. زنجانی از یکی از شاعران شهر که پدر زن یکی از فعالان خوشنام حرکت ملی اذربایجان است بهره میجوید .هواداران وی سیفعلی دلیر را که از اعضای شورای شهر بود و بعلت شرکت در انتخابات مجلس استعفا داد را متهم به واگذاری کرسی شورای شهر به عضو علی البدل کورد میکنند.لازم به توضیح است که همه اعضای شورای شهر سولدوز تور ک و تنها یک عضو علی البدل از مهاجرین کورد بوده است که با استعفای دلیر به عضو اصلی در شورای شهر رسید.
بهادری که پسر عموی دکتر بهادری معروف به دکتر قلابی و دکتر ۳۰۰ { در انتخابات شورای شهر وی ۳۰۰ رای اورده بود} و از مهره های اصلی در تله گذاری و دستگیری فعالان سولدوز در خرداد ۸۵ است منکر هرگونه نسبت فامیلی خود با پسر عمویش شده و این خود نشانه ترس وی از اکثریت هویت طلب مردم سولدوز است.
پورزمان نماینده فعلی مجلس بعلت کم کاری و سکوت در مهمترین مسئله چهار سال گذشته یعنی قیام خرداد ۸۵ مورد بازخواست از سوی مردم قرار گرفته و حتی در چند مورد از سوی روستاها هو کشیده شده است.
همه اینها نمونه های عینی از نقش تفکر هویت طلبانه در انتخابات سولدوز است و همه کسانی که در جلسات رسمی و غیر رسمی نامزدها شرکت نموده اند با نمونه هایی از ان برخورد نموده اند.(بیزیم سولدوز)