آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

از امام جمعه پروازی تا استاندار پروازی ؛ سر ایران بدون سردار

از امام جمعه پروازی تا استاندار پروازی ؛ سر ایران بدون سردار

 

آذربایجان اویرنجی حرکاتی : نه تنها امام جمعه شهر تبریز سالهاست که پروازی بوده و تنها صرف خواندن نماز جمعه آنهم سه هفته در میان با ماشین پروازی از تهران به تبریز  سفر می کند هم اکنون معمارزاده استاندار آذربایجان شرقی نیز پروازی بوده و  تاکنون وی ، خانواده و فرزندانش حاضر نشده اند در تبریز ساکن شوند و لذا پر اهمیت ترین شهر و نقطه کشور  بدون سردار مانده و بصورت صوری بوسیله مدیران پروازی از تهران اداره می گردد

............................

از امام جمعه پروازی تا استاندار پروازی ؛ سر ایران بدون سردار

  خبرگزاری انتخاب : نه تنها امام جمعه شهر تبریز سالهاست که پروازی بوده و تنها صرف خواندن نماز جمعه آنهم سه هفته در میان با ماشین پروازی از تهران به تبریز  سفر می کند هم اکنون معمارزاده استاندار آذربایجان شرقی نیز پروازی بوده و  تاکنون وی ، خانواده و فرزندانش حاضر نشده اند در تبریز ساکن شوند و لذا پر اهمیت ترین شهر و نقطه کشور  بدون سردار مانده و بصورت صوری بوسیله مدیران پروازی از تهران اداره می گردد.

۱۴ فروردین ماه ۱۳۸۷    

آذربایجان اویرنجی حرکاتیآذربایجان سر ایران است و به قول مقام معظم رهبری ، بزرگان زیادی در «آذربایجانی که سر ایران است رشد و پرورش یافته اند.»  بزرگانی همچون ابن سینا در علوم مختلف فلسفی ، پزشکی و نجوم ، اصلاح طلبان ، پیشروان و مجاهدان بزرگی همچون قائم مقام فراهانی ، امیر کبیر ، ستار خان و باقر خان و علما و عرفای بزرگی چون آیات عظام حجت کوه کمری ، سید علی قاضی ، ملکی تبریزی ، مرعشی نجفی ، سید محمد حسین طباطبائی ، علامه امینی ، علامه جعفری ، مقام معظم رهبری و چهارصد دانشمند بزرگ دیگر که نام آنها در کتاب مفاخر آذربایجان به ثبت رسیده ، شعراء و ادیبانی همچون شهریار ، نظامی گنجوی ، مولانا ، پروین اعتصامی و سلحشوران و سرداران بزرگی همچون باکری ها ، کسائی ها ، شفیع زاده ها و شهدای محرابی همچون مدنی ها و قاضی طباطبائی ها و نقاشان و خوشنویسان بنامی همچون طاهر خوشنویس ، حسن هریسی ، محمد حسن فقیه ، میر علی تبریزی ، میر فخرائی و سخنوران و هنرمندان بزرگی که تعداد آن به بیش از پنچ هزار تن می رسد در تبریز  متولد شده پروش یافته و سهم بسیار بزرگی در تاریخ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور ایفا کرده‌اند .
 
آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی:به گواهی تاریخ هیچ منطقه‌ای در ایران به اندازه آذربایجان دستخوش حوادث و رویدادهای تلخ و شیرین نشده است.آذربایجان ، منطقه‌ای که از قدیم‌الایام همسایگی با امپراطوری‌های بزرگ را تحمل کرده و جانانه از ایران دفاع کرده است. رومیان‌باستان، یونانی‌ها، عثمانی‌ها و تزارهای روس سالها مردم این خطه را به خاک و خون کشیده  و  از انواع جنایت ها در قسمت شمالی کشورمان  کوتاهی نکرده اند. اما مردم آذربایجان در این مدت چون دژی مستحکم دروازه‌های ورود دشمن به ایران را بسته نگاه‌ داشته و استقامت نموده اند. جنگ تحمیلی هم آزمون دیگری بود برای آذریها که همسایه صدام بودند و هر وقت بعثی ها اراده می کردند برای بمباران کشور از هر سه بمب یک بمب را سهمیه آذربایجان می ساختند. 
 
و باید گفت تبریز به لحاظ  مرکزیت آذربایجان از آنجایی که مرکز ثقل حرکت های ملی در آذربایجان و محور حرکت های مردمی در کشور بوده و به جرات می توان گفت اگر تبریز نبود قیام مشروطیت محقق نمی شد و قیام 29 بهمن تبریز مبدا حرکت ها و اعتصابات خیابانی در سال 1356گردید.

 
تبریز شهری که به شهر اولین ها مشهوراست و اولین مدرسه، کتابخانه ، روزنامه، پلیس ، آتش نشانی ، راه آهن ، پست ، شهرداری و… در این شهر تاسیس شده  و در روزگاران گذشته  پایتخت اول و بزرگترین شهر کشور و در  زمان حکومت قجری شهر ولیعهد نشین  و در رژیم گذشته به عنوان شهر صنعتی  کشور و هم اینک مقام اول صادرات محصولات غیر نفتی و داراِی اغلب صنایع مادر مِی باشد و حدود 75 درصداز تولیدات موتور و قطعات خودروهای ساخت شرکت های بزرگ در این شهر تولِید مِی شود و صدها افتخار دیگر می توان بر آن شمرد که متاسفانه این سر و مغز ایران  هم اینک به دلیل پروازی شدن امام جمعه و استاندار آن  ، رها و به امان خویش سپرده شده و این شهر مدیر و مسئول متمرکز در خود شهر تبریز ندارد.

 
زمانی که محمود احمدی نژاد پس از رسیدن به مقام ریاست جمهوری از وجود مدیران پروازی در دولت انتقاد کرد و از حذف این نوع مدیریت در دولت جدید خبر داد و در یکی از سخنرانیها در سفر به‌ شهرستان‌ بم‌ و در جمع‌ مردم‌ معترض‌ به‌ مدیران‌ پروازی‌ این‌ شهر گفت:« مسوولان‌ گوش‌ بدهند، ما در شهرستان‌ کسی‌ را که‌ در اینجا مسوول‌ باشد اما محل‌ زندگی‌اش‌ در جای‌ دیگر باشد، نمی‌خواهیم‌. مسوولان‌ باید بدانند مردم‌ چه‌ رنجی‌ می‌برند تا تلاش‌ کنند این‌ رنج‌ برطرف‌ شود.» امیدوار شدیم که منبعد مدیر پروازی نخواهیم داشت .
 
اما نه تنها امام جمعه شهر تبریز سالهاست که پروازی بوده و تنها صرف خواندن نماز جمعه آنهم سه هفته در میان با ماشین پروازی از تهران به تبریز  سفر می کند هم اکنون معمارزاده استاندار آذربایجان شرقی نیز پروازی بوده و  تاکنون وی ، خانواده و فرزندانش حاضر نشده اند در تبریز ساکن شوند و لذا پر اهمیت ترین شهر و نقطه کشور  بدون سردار مانده و بصورت صوری بوسیله مدیران پروازی از تهران اداره می گردد.
 
متاسفانه در سالهای اخیر پس از هجرت آیت الله مسلم ملکوتی از تبریز به قم و آمدن امام جمعه جدید به این شهر ،  حوزه های علمیه استان و شهر تبریز که روزگاری یکی از فعالترین ، غنی ترین و پر بارترین حوزه های علمیه کشور و بلکه جهان اسلام به شمار می رفت  به دلیل اقامت خانواده امام جمعه در تهران  و عدم حضور فعال وی در این شهر از اعتبار و اهمیت سابقشان کاسته شده و هم اینک در سرگردانی زایدالوصفی اداره می گردند ، جامعه روحانیت مبارز و ائمه جمعه استان به دلیل اعمال نظر ، از استقلال فکری و  محوریت و تمرکز لازم برخوردار نبوده و به دلیل حرکت ها و دیدگاه های سیاسی و گاه نگاه جناحی وی ،  مدیران لایق پراکنده و فرماندهان دوران دفاع مقدس با خوردن انواع برچسب های دور از شأن از اطراف ائمه جمعه رانده شده اند .
 
ای کاش دفتر امور ائمه جمعه کشور ،  هر سال گزارشی از نحوه عملکرد امامان جمعه تهیه و در شهر های مختلف ، میزان محبوبیت مردمی ائمه جمعه را می سنجید و مکتوب به دفتر مقام معظم رهبری ارائه می کرد. متاسفانه برخی از ائمه جمعه به جای اینکه مدافع شأن و جایگاه ولایت باشند با اقدامات نامعقول خویش اسباب تنزیل جایگاه رهبری را در اذهان مردم فراهم می سازند و به جای تاسی از شیوه عملکرد و نوع نگاه پدرانه ای که مقام معظم رهبری در برخورد با مسائل مختلف نظام اسلامی دارد با تنگ تر ساختن دایره خودی بر مخالفین خویش افزوده اند.
 
آیا دخالت برخی از ائمه جمعه در کار هیئت های نظارت شورای نگهبان و تاثیرگذاردن آنان در رد صلاحیت برخی  جزو وظایف تعریف شده آنان می باشد؟، امام جمعه یک شهر  همچون مقام معظم رهبری باید چون پدری دلسوز در  رفع برخی از موانع  احراز صلاحیت ها تلاش مضاعف داشته باشد نه اینکه خود به عامل اصلی رد صلاحیت افراد مبدل گردد.خود در انتخابات اخیر میاندوره ای مجلس خبرگان شاهد بودم که امام جمعه چگونه همه نیروهای خویش را  جهت حضور  و موفقیت فرد مورد نظر خویش بسیج کرده بود اما مردم با عدم انتخاب نماینده مورد  حمایت وی که شخص خوبی هم بود در واقع به کاندیدای تحمیلی وی دهن کجی نمودند.
 
هیچ شهری به اندازه تبریز امام جمعه موقت نداشته است از آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم  که  جزو فقهای برجسته این استان می باشد گرفته تا  حجج الاسلام علی حاجی زاده ،  محمدتقی پورمحمدی  ، سیدمحمدعلی آل هاشم و تعدادی دیگر  ، امام جمعه موقت این شهر بوده اند چه اینکه تغییر پی در پی  ائمه موقت نیز در این شهر در سال های اخیر با انگیزه های سیاسی صورت پذیرفته است .
 
انتشار گزارش‌ تحقیق‌ و تفحص مجلس ششم  در مورد مدیران پروازی در اردیبهشت‌ سال‌ 83 نشان‌ داد که‌ از میان‌ مدیران‌ کشور 17 درصد آنها مدیران‌ پروازی‌ محسوب‌ می‌شوند.البته اگر ائمه جمعه نیز بر آن اضافه گردند این رقم بالاتر خواهد رفت. مساله‌ مدیران‌ پروازی‌ و عدم‌ اقامت‌ یک‌  امام جمعه و استاندار در حوزه‌ فعالیتش‌ موضوعی‌ نیست‌ که‌ بتازگی‌ بر سر زبان‌ها افتاده‌ باشد. نگرانی‌ از فراگیرتر شدن‌ این‌ رویه‌ میان‌ مدیران‌ کشور کار را به‌ جایی‌ رسانده است که لزوم طرحی قانونی از سوی  نمایندگان مجلس‌ هشتم‌  را چندبرابر ساخته است .
 
ازجمله‌ مشکلاتی  که مدیران‌ پروازی‌ بر کشور وارد می سازند، می توان به سردرگمی‌ و بلاتکلیفی‌ ارباب‌ رجوع‌ و کارکنان‌ اداره‌ مربوطه‌، ماموریت‌های‌ مکرر با هدف‌ مراجعه‌ به‌ محل‌ کار و تحمیل‌ بار مالی‌ به‌ دستگاه‌ مربوطه‌، استفاده‌ از خودروهای‌ دولتی‌ و استهلاک‌ و تحمیل‌ بار مالی‌ آنها به‌ دولت‌، تفویض‌ اختیارات‌ غیرقانونی‌ به‌ زیردستان‌ برای‌ حل‌ و فصل‌ امور در غیاب‌ مدیران‌، عدم‌ دسترسی‌ بموقع‌ به‌ مدیر در حوادث‌ غیرمترقبه‌، خستگی‌ ناشی‌ از رفت‌ و آمد  رانندگی و مسافرت بین فرودگاهی‌ و تأثیر منفی‌ در روند کیفی‌ و کاری‌ مدیران‌ اشاره نمود.
 
هر چند محمود احمدی‌نژاد در آخرین‌ اظهار نظر خود در خصوص‌ اقامت‌ مدیران‌ در حوزه‌ فعالیتشان‌ ابراز امیدواری‌ کرده‌ بود اما تعلل‌ و بی دقتی در انتخاب‌ استانداران و مدیران‌ شایسته و غیر پروازی،  عملا شعارهای‌ رییس‌ جمهور مبنی‌ بر کاستن‌ از میزان‌ مدیران‌ پروازی‌ را با چالش‌های‌ جدی‌ روبرو کرده‌ است‌.
 
وزیر کشور باید پاسخ دهد که انتصاب یک فرد غیرسیاسی، ناآشنا به مناسبات و خاستگاه و مقتضیات استان موصوف، در سمت استاندار این استان با کدام توجیه و استدلال صورت گرفته است؟  نارضایتی عمومی در استان و عملکرد ناصواب و به دور از تدبیر مشارالیه در طول مدیریت خود و به ویژه حوادث اخیر آذربایجان موید نادرست بودن این انتصاب است.طبق موازین قانونی موجود حداقل مدرک مورد نیاز جهت احراز پست استانداری، لیسانس می‌باشد. انتصاب فردی با مدرک پایین‌تر از مدرک لیسانس و اصرار روابط عمومی استانداری بر مهندس معرفی کردن وی به ادارات ختلف با کدام توجیه صورت گرفته است؟نظامی کردن مدیریت استان مذکور و انتصاب نظامیان ناآشنا به امور محوله در پست‌های مختلف سیاسی و فرهنگی و اجتماعی با کدام توجیه و استدلال صورت می‌گیرد؟ انتظار می ‌رود استاندار منصوب در استان آذربایجان شرقی فردی مطلع، توانمند، مدیر، مدبر، مجرب، سیاستمدار و آشنا به اوضاع و احوال و مناسبات و ویژگی ‌های خاص آذربایجان  و مشخصا غیر پروازی باشد و همچون معمارزاده استاندار کنونی ، استان آذربایجان شرقی را از دفتر استانداری در تهران هدایت ننماید.
 
تبریزی که روزگاری  رتبه نخست اقتصادی و عمرانی را در بین کلان شهرها  از هر نظر داشت  هم اینک در اثر تعلل و عدم حضور مدیریت متمرکز به رتبه ششم بعد از تهران بزرگ ، اصفهان ، شیراز ، مشهد و اهواز تنزل درجه ِیافته است. طبق اعلام سازمان محیط زیست کشور ، تبریز پس از تهران آلوده ترین شهر ایران است همه فرودگاههای بین المللی کلان شهر ها به تجهیزات فوق پیشرفته سیستم هاِی رادار مجهز می باشند اما  تبریز تنها کلان شهر آذری نشین ازاین تکنولوژی بی بهره مانده است.در حالی که در اصول 19 و 15 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران صراحتا" به رسمیت شناخته شدن زبانهای محلی تاکید شده است و علِیرغم اِینکه بیش از 35% جمعیت کشور ترک زبان هستند، اما تاکنون اقدامی در خصوص تدریس زبان ترکی در مدارس و دانشگاه های استان و یا تاسیس فرهنگستان زبان صورت نپذِیرفته است نه تنها در اِین خصوص اقدامِی نشده بلکه حتی از ثبت شرکت هایی که نام های ترکی برایشان انتخاب شده خودداری می شود.در کشوری که تمام شبکه های تلویزیونی و رادیوئی آن به زبان فارسی پخش می شود ، چرا باید بیشتر از  50 درصد برنامه های محلی آن  نیز  حتما به زبان فارسی پخش شود ؟ بدِیهِی است اگر کسی در تبریز تمایل به استفاده ازبرنامه های فارسی زبان داشته باشد از شبکه های متعدد سراسری بهره خواهد برد و دیگر نِیاز نیست که تنها شبکه استانی که وظِیفه صِیانت و رشد و تقوِیت وبهبود آئِین وسنن وفرهنگ بومِی استانها راعهده داراست ازاِین مهم غفلت نماِید! و آیا اِین کار نوعِی نقض غرض نیست؟
 
*** وحید کاظم زاده قاضی جهانی

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد