ایران دارای رتبه اول مصرف تریاک در جهان است !!!
آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: سرتیپ مهدی محمدی فرد، معاون حقوقی و امورمجلس نیروی انتظامی ایران در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایران را موفقترین کشور جهان در مبارزه با موادمخدر خوانده است.
وی در توضیح این "موفقیت" به عملیات پلیس ایران علیه قاچاق موادمخدر اشاره کرده که به گفته وی، به بهای جان سیزده هزار تن از نفرات پلیس این کشور تمام شده است.
این مقام تأکید کرده که ایران علاوه بر مبارزه با قاچاقچیان موادمخدر، در پیشگیری از اعتیاد و درمان معتادان نیز یکی از کشورهای موفق جهان است و دیگر کشورهای دنیا
ایران دارای رتبه اول مصرف تریاک در جهان است !!!
آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: سرتیپ مهدی محمدی فرد، معاون حقوقی و امورمجلس نیروی انتظامی ایران در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایران را موفقترین کشور جهان در مبارزه با موادمخدر خوانده است.
وی در توضیح این "موفقیت" به عملیات پلیس ایران علیه قاچاق موادمخدر اشاره کرده که به گفته وی، به بهای جان سیزده هزار تن از نفرات پلیس این کشور تمام شده است.
این مقام تأکید کرده که ایران علاوه بر مبارزه با قاچاقچیان موادمخدر، در پیشگیری از اعتیاد و درمان معتادان نیز یکی از کشورهای موفق جهان است و دیگر کشورهای دنیا در تصمیمهایی که در مبارزه با موادمخدر اتخاذ می کنند، کارهای ایران را شاخص و مبنا قرار می دهند.
سرتیپ محمدی فرد توضیح نداده که با استناد به چه آمار و گزارشهایی، ایران را موفقترین کشور جهان در مبارزه با موادمخدر می داند و اظهارات او در شرایطی صورت می گیرد که شمار معتادان و حجم قاچاق موادمخدر، ایران را به یکی از آلوده ترین کشورهای جهان به موادمخدر تبدیل کرده است.
همسایگی با افغانستان که عمده ترین تولیدکننده موادمخدر افیونی (تریاک و مشتقات آن، همچون هروئین و مورفین) در جهان است، ایران را به گذرگاه عمده قاچاق موادمخدر تبدیل کرده و شمار معتادان در ایران نیز بیش از دو میلیون نفر برآورد می شود.
اما آمار و معیار معینی در دست نیست تا با استناد به آن بتوان رتبه ایران را در موفقیت در مبارزه با موادمخدر در میان دیگر کشورهای جهان مشخص کرد.
بنابر گزارش سالیانه هیئت بین المللی کنترل موادمخدر سازمان ملل متحد (UNINCB) که دیروز (31 مارس) منتشر شد، میزان مصرف تریاک و معتادان به این ماده مخدر از تمام کشورهای جهان بالاتر است و حجم سالیانه تریاکی که پلیس ایران کشف می کند بیش از هر کشور دیگری است.
بنابر آمار سازمان ملل، 71 درصد موادمخدری که به دست پلیس ایران می افتد از نوع تریاک است و ظرف شش ماه نخست سال 2007 میلادی، 180 تن تریاک در ایران کشف و ضبط شده است.
در گزارش هیئت بین المللی کنترل موادمخدر سازمان ملل از همکاریهای بین المللی ایران در مبارزه با موادمخدر و اعلام تعهد این کشور به سیاستهای سازمان ملل در زمینه مبارزه با موادمخدر تقدیر شده اما آمارهای ذکر شده در این گزارش حاکی از افزایش چشمگیر قاچاق موادمخدر به ایران از افغانستان و انتقال بخش عمده ای از این مواد از طریق ایران به دیگر کشورهای جهان است.
برای مثال در این گزارش آمده که بیش از شصت درصد هروئینی که در هنگ کنگ کشف می شود از ایران قاچاق شده است.
مقامات ایرانی دلیل عمده افزایش قاچاق موادمخدر به ایران را بالارفتن کشت خشخاش در افغانستان می دانند، از شش سال پیش که حکومت طالبان در افغانستان با حمله آمریکا و متحدانش از میان برداشته شد، تولید موادمخدر در این کشور رو به افزایش نهاده و طرحهای جلوگیری از کشت خشخاش در افغانستان به نتیجه امیدوارکننده ای نینجامیده است.
ایران، افغانستان و بریتانیا برنامه مشترکی را برای جلوگیری از تولید موادمخدر در افغانستان و قاچاق آن به ایران دنبال می کنند اما ایران بارها از بریتانیا و نهادهای بین المللی انتقادکرده که به تعهدات خود در این زمینه عمل نمی کنند.
مقامات ایرانی تهدید کرده اند که اگر به این تعهدات عمل نشود همکاری با دولتهای غربی و نهادهای بین المللی را در مبارزه با موادمخدر قطع می کنند که نتیجه آن به زیان کشورهای غربی تمام خواهد شد که مقصد اصلی قاچاق موادمخدر از ایرانند.
برخی از سیاستمداران بریتانیایی نیز به نحوه همکاری کشورشان در مبارزه با قاچاق موادمخدر انتقاد دارند.
اما نگرانی اصلی سازمان ملل متحد در گزارش تازه ای که در مورد موادمخدر منتشر کرده، هروئین نیست، در این گزارش نسبت به انواع تازه موادمخدر که از مواد شیمیایی و به شیوه صنعتی تولید می شوند هشدار داده شده و آمده که باندهای بین المللی موادمخدر اکنون سرمایه خود را روی تولید این موادمخدر در غرب آسیا و آفریقا متمرکز کرده اند.
در این گزارش همچنین از دولتهای جهان انتقاد شده که سرمایه و توان خود را روی تعقیب مصرف کنندگان و خرده فروشان موادمخدر متمرکز کرده اند، در حالی که باید سراغ باندهای بزرگ قاچاق و تولیدکنندگان عمده موادمخدر بروند.
سازمان ملل در گزارش خود به دولتها توصیه کرده که برای مسدودکردن دارایی قاچاقچیان عمده موادمخدر تلاش کنند و همزمان امکان ترک اعتیاد و بازپروری را برای معتادان بیشتر فراهم آورند.