آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

Almanya Türk Toplumu Güçlendi

Almanya Türk Toplumu Güçlendi

AZerbaycan Oyrenci Herekati : Berlin Konsolosu Ayşe Selcen Şanlı, Türk-Alman Üniversiteliler ve Akademisyenler Platformunun  (TD-Plattform) Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlediği "Almanya’daki  Türk potansiyelinin geleceği" konulu toplantıda yaptığı konuşmada,  Türklerin 1960’lı yıllarda Almanya’ya gelmeye başladığını ve bugüne  kadar

Almanya Türk Toplumu Güçlendi

AZerbaycan Oyrenci Herekati : Berlin Konsolosu Ayşe Selcen Şanlı, Türk-Alman Üniversiteliler ve Akademisyenler Platformunun  (TD-Plattform) Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlediği "Almanya’daki  Türk potansiyelinin geleceği" konulu toplantıda yaptığı konuşmada,  Türklerin 1960’lı yıllarda Almanya’ya gelmeye başladığını ve bugüne  kadar bir sosyal dönüşüm geçirdiklerini belirterek, "Türk toplumu  ekonomik ve kültürel açıdan güçlendi. Kültürel açıdan içinde yaşadığı  topluma renk katarak zenginleştirdi. Bunun kabul edilmesi gerekir" dedi.

Ekonomik olarak da Türklerin Almanya’da işveren ve yatırımcı  olduklarını, Türklerin bilim, sanat, iş dünyası, siyaset gibi her alanda  niteliksel katkı sağladığını ifade eden Şanlı, Türklerin oluşturduğu bu  potansiyelin, toplumla bütünleşmiş olmasından kaynaklandığını söyledi.

Bu potansiyelin aynı zamanda topluma ait olma duygusunu da  geliştirdiğini belirten Şanlı, "Bu entegrasyona da yardımcı oluyor.  Üniversiteli ve akademisyenlerin oluşumları önemli bir katkı sağlıyor"  diye konuştu.

Almanya’da, Alman vatandaşlığına geçmiş olan gençlerle birlikte 50 bin  yüksek eğitim gören Türk’ün bulunduğuna dikkat çeken Şanlı, "Sizden  beklentimiz geride kalanları ileri almanız" dedi.

İlk ve orta okul çağında olan öğrencilerin vizyon sahibi olmadığını  belirten Şanlı, bu öğrencilere sorulduğunda, doktor, avukat ve mühendis  olmak istedikleri cevaplarının alınmadığını, bu çocuklar için yüksek  öğrenim görenlerin örnek olmalarını çağrısında bulundu.

Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Mustafa Çokyiğit de Almanya’da  üniversiteye gidenlerin geleceği için fazla bir endişe duymadığını,  ancak ilkokulda ve yuvalara giden çocuklarla ilgili endişelerin  bulunduğunu ifade ederek, "Sorunları ortaya koymamız gerekiyor. Eğitim  önceliği ailede başlar. Bizim ailelere inmemiz lazım. Elimizden geldiği  kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak ulaşamadıklarımız da var" dedi.
İş adamı ve TD-Plattform’un danışma kurulu üyesi Kemal Şahin de  Almanya’da Türk toplumunun kendi geleceğine yatırım yapması gerektiğini,  bu yatırımlardan birisini de TD-Plattform ile gerçekleştirmek  istediklerini belirtti.

TD-Plattform Başkanı Sadettin Tüzün de derneğin 2006 yılının şubat  ayında kurulduğunu ve bu zamana kadar yaklaşık 450 üyeye ulaştıklarını  belirterek, "Almanya’nın her bölgesinde faaliyet gösteriyoruz" dedi.
Derneğin üniversite ve akademisyenler ile siyaset ve işverenler arasında  bir köprü görevi gördüğünü, toplantılarına çok sayıda etkin siyasetçi ve  ciroları çok yüksek olan iş adamlarının katıldığını, bu toplantılarda bu  kişilerle tanışarak bir ağ kurma şansının bulunduğunu belirtti.
Toplantıya, Berlin Türk-Alman İş adamları Birliği (TDU) Başkanı Remzi  Kaplan, TD-Plattform Danışma Kurulu Üyesi Bahattin Kaya, iş kadını Nare  Yeşilyurt ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. (Efrasyap)

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد