بیانیه تحلیلی جنبش دانشجویی آذربایجان در خصوص برگزاری دور دوم انتخابات ایران
دور دوم هشتمین انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش روست . پرده دوم این نمایشنامه که برای تکمیل کرسی های از پیش مهندسی شده بالا خواهد رفت ، در شرایطی برگزار خواهد شد که زمزمه هایی در مورد انصراف آن دسته از اصلاح طلبان حکومتی که مجوز وکالت مجلس در دور اول برایشان صادر نگردید و پشت درهای یکی از فرمایشی ترین و بی خاصیت ترین پارلمانهای جهان معاصر ، زنبیل به دست منتظر مرحمات و نذورات مقامات عالیه مانده اند به گوش می رسد .
از دیگر سو ، شیوه عمل آن دسته از حاکمان که اصول گرا خوانده می شوند نیز ، نوید مجلسی شبیه سازی شده از مجلس هفتم را می دهد . سخن در این جا نه از تقلبات اتفاق افتاده در جریان دور اول می باشد و نه از شرایط پیش روی دسته بندی های داخل حکومت . بلکه هدف تاکید دوباره بر مواضع حرکت ملی آذربایجان به خصوص جنبش دانشجویی آن به عنوان جزیی بزرگ و موثر در کل حرکت ، در قبال انتخابات پیش رو در آذربایجان جنوبی و به ویژه غرب آن می باشد . پس با پیش فرض آگاهی خوانندگان محترم از نتایج و شرایط دور اول انتخابات ، طرح نکاتی چند را در این برهه ضروری و مفید فایده می دانیم .
1- تحریم گسترده تر و موثرتر دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ، بی شک استراتژی اصلی حرکت ملی برای نمایاندن اعتراض علیه شوونیزم و ارتجاع مذهبی موجود است . به یقین کسانی که کسوت وکالت مجلس را به تن خواهند نمود ، نه نمایندگان ملت آذربایجان که منصوبین و نور چشمان فاشیسم می باشد .
در این میان آنچه جلب دقت را بیشتر لازم می نمایاند ، فقدان رسانه های جمعی و عمومی ملی در خدمت حرکت ملی و اهداف آن است . ایجاد ارتباط هر چه دامنه دارتر و گسترده تر با ملت ، از طریق تلوزیون و رادیوهای ملی و .... برای بالا بردن سطح آگاهی آنها از شرایط موجود و طرح دیدگاهها و مواضع حرکت ملی در قبال وضع موجود ، اساسا باید یکی از اولویتهای حیاتی فعالین در داخل و خارج می باشد .
ولی با لحاظ شرایط حال ، این ارتباطات می تواند از طریق شبنامه ها و همچنین گفت و گوهای رو در رو در محیطهای عمومی و .... به قصد تحکیم پایه های تحریم انتخابات فرمایشی باشد .
از دیگر طرف نفس این موقعیت ، فعالان را به حمایت حداکثری و مشارکت در گسترش احزاب ملی موجود در داخل فرا می خواند . چرا که یگانه راه موجود برای کنترل شرایط در آذربایجان به قصد تامین منافع ملیمان ، ایجاد و با تقویت تشکیلاتهای سیاسی با پایه های توده ای و اهداف ( به واقع ) ملی می باشد .
با این تفاسیر جنبش دانشجویی آذربایجان ، قویا از تحریم انتخابات در شهرهایی از آذربایجان که دور دوم انتخابات در آنها برگزار خواهد شد حمایت می نماید ( برای اطلاع از نام این حوزه ها و کاندیداها به آرشیو پایگاه اینترنتی جنبش دانشجویی آذربایجان www.azoh.blogsky.com در اسفند ماه مراجعه شود )
2- همان طور که در انتخاباتهای پیش از این نیز مطرح گردید ، شرایط خاص غرب آذربایجان جنوبی باعث اتخاذ استراتژی متفاوت وسیال حرکت ملی و جنبش دانشجویی در این مناطق گردیده است . در حالی که تاکیدا بر تحریم کلیه انتخابات ها ( به عنوان یکی از روشهای اعتراض و مبارزه ) تا احقاق حقوق ملی و شهروندی مان در ایران به طور مداوم اصرار می شود ، این موضع گیری در غرب آذربایجان به صورت " شرکت هدفمند و اعتراضی در انتخابت مجلس شورا و شوراهای شهر و روستا " طرح می شود .
این استراتژی به منظور نهی و قطع ید اکراد مهاجر - میهمانان این مناطق – از دست اندازی به تریبونهای رسمی و سیاسی و نیز منابع و منافع این قسمت از سرزمنیمان اتخاذ شده است .
این مسئله که به صورت برنامه ریزی شده بر علیه ملت و وطنمان در حال اجرا شدن است را در این جا می توان از چند زاویه به صورت کوتاه مورد بررسی قرار داد :
الف ) اعلام شرکت در انتخابات ، در ارومیه و سولدوز ، از سوی فعالین و سازمانهای حرکت با سیاست انتخاب بد از میان بد و بدتر می باشد . با دقت در شرایط حا ضر میتوان به راحتی درک نمود که آینده غرب آذربایجان از هم اکنون – با توجه به سابقه تاریخی مهاجران و موضع گیریهای فعلی آنها – زیر سایه تهدید قرار دارد .
پس بنا بر وظیفه ملی و حقوق مشروع دفاع از سرزمین و منافع ملی شرکت در انتخابات را به عنوان راهی کم هزینه تر و پیشگیرانه برای دفع ضرر مجاز میدانیم . جنبش دانشجویی آذربایجان در این خصوص هر گونه عمل سیاسی را در این مناطق مد نظر داشته و هر آن آمادگی مقابله با شرایط را دارا خواهد بود .
ب) شرکت در انتخابات بی شک از جانب حکومت و دستگاه تبلیغاتی آن مورد سو استفاده و تحریف قرار خواهد گرفت. این در شرایطی است که دستگاه حاکم – هرچند اندک – حمایت بخشی از اقشار نا آگاه و بعضا افراد مزدور را پشت سر خود خواهد داشت و بوق تبلیغاتی خود را ،چه در صورت حضور ملت در انتخابات و چه در صورت عد م آن ، بلند تر از همیشه خواهد دمید .
حال ، تعقل و تفکر برای انتخابات راه بهتر جهت برون رفت از این بحران ملی ایجاب میکند که فعالین –به ویژه دانشجویان – با دوری از احساسات و پرهیز از افتادن در تله دو لبه قیچی شوونیزم فارس و تروریسم کرد، ورق انتخابت پیش رو را به سود ملت آذربایجان برگرداند .
ج) ملت کرد ، به عنوان یکی از ملت های تحت ستم ملی در ایران و همسایه سرزمینی مان ، با ما در مبارزه علیه وضعیت موجود ملتی همسو محسوب می شود . از دیگر سو لزوم تطبیق حداکثری منافع ملی و همراهی ملل ایران برای پیروزی ، مسئله ایست که همیشه باید روی میز این همسویی مفتوح باشد .
پس برای جلوگیری از ایجاد نفاق و تحریک احساسات غیر لازم از سوی قدرتمندان ، از ملت کرد و پیشروان آن می خواهیم مسئله را عاقلانه تر و آینده نگرانه تر دریابند . ایشان به زودی باید حسن نیت خود را با توقف روند مهاجرت برنامه ریزی شده و نیز اعلام شفاف تغییر مواضع پیشین خود ، در خصوص لاینفک بودن غرب آذربایجان از پیکره کلی این سرزمین ، راه را برای همسویی و همراهی هموارتر کنند .
3- دور دوم انتخابات در دو شهر سولدوز و ارومیه در حالی برگزار خواهد شد که در میان کاندیداهای نمایندگی ، اکراد حضوری کمتر ولی جدی تر دارند . با توجه به اسامی این کاندیداها و بر اساس استراتژی اتخاذیمان به چند نکته باید دقت نمود .
اول اینکه حمایت از کاندیداهای ترک در مقابل رقبای کرد آنها هیچ گاه به معنای همراهی با نظریات و اعمال آنان نیست ، چرا که اصولا آنها در صف مقدم دشمنی علیه ملت و هویت خویش قرار دارند . با این حال این خاصیت در میان کاندیداهای کرد به طور محسوسی کمتر است .
پس از آنجایی که اکراد مهاجر درصدد مصادره این سرزمین به نام خود و از آن خود خواندن آن در رسانه های پر شمار و لابی قدرتمند خود در افکار عمومی جهان هستند ، این شرکت نیز جنبه جلوگیری از دسترسی اکراد به تریبون مجلس در این مناطق را دارا می باشد .
دوم آنکه چند پاره شدن آرای ما به نفع کاندیداهای مختلف ترک ، شانس اکراد را برای تصاحب کرسی مجلس بیشتر خواهد نمود و اصولا در راستای نقض صریح علت شرکتمان در انتخابات می باشد . هماهنگی برای جلوگیری از این اتفاق نیز یکی از وظایف فوری فعالین می باشد . این مسئله در سولدوز که دو تن ( یکی کرد و دیگری ترک ) در رقابت می باشند حل شده می نماید ولی وضع در ارومیه به هم اندیشی و هماهنگی نیاز مند است .
4- در پایان ، جنبش دانشجویی آذربایجان از یکایک شهروندان ارومیه و سولدوز برای شرکت در انتخابت مجلس دعوت مینماید . همچنین از کلیه افراد ملت که توان حضور در مناطق مذکور را دارند نیز می خواهیم با شرکت خود ، همبستگی ملتمان را در مقابله با خطراتی که سرزمین و منافع ملی مان را تهدید می نماید بار دیگر نمایان کنند .
بدیهی است که فعالین جنبش دانشجویی خود در این میان ، با توجه به وظیفه لا یتغیر ملی شان تدابیر لازم را خواهند اندیشید .
یاشاسین آذربایجان
جنبش دانشجویی آذربایجان
www.azoh.blogsky.com
فروردین ماه 1387