آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

محمود احمدی نژاد وارد پاکستان شد.

محمود احمدی نژاد وارد پاکستان شد.

 

آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی : رئیس جمهور ایران در نخستین مرحله از سفر خود به سه کشور جنوب آسیا وارد پاکستان شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - بامداد دوشنبه، 28 آوریل (9 اردیبهشت)، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور، در نخستین مرحله از سفر منطقه ای خود به جنوب آسیا در راس هیاتی از مقامات ارشد جمهوری اسلامی برای گفتگو با مقامات پاکستانی تهران را به مقصد آن کشور ترک کرد.

هواپیمای حامل هیات ایرانی در فرودگاه چاکالا در راولپندی...

محمود احمدی نژاد وارد پاکستان شد.

 

آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی : رئیس جمهور ایران در نخستین مرحله از سفر خود به سه کشور جنوب آسیا وارد پاکستان شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - بامداد دوشنبه، 28 آوریل (9 اردیبهشت)، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور، در نخستین مرحله از سفر منطقه ای خود به جنوب آسیا در راس هیاتی از مقامات ارشد جمهوری اسلامی برای گفتگو با مقامات پاکستانی تهران را به مقصد آن کشور ترک کرد.

هواپیمای حامل هیات ایرانی در فرودگاه چاکالا در راولپندی در نزدیکی اسلام آباد، پایتخت، به زمین نشست و سپس مراسم استقبال رسمی با حضور پرویز مشرف و یوسف رضا گیلانی، رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان، به عمل آمد.

اسنفدیار رحیم مشایی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، منوچهر متکی، وزیر خارجه، مسعود میرکاظمی، وزیر بازرگانی، مجتبی ثمره هاشمی، مشاور رئیس جمهوری و معاونان چند وزارتخانه در این هیات عضویت دارند.

دیدار آقای احمدی نژاد از پاکستان چند ساعت به طول خواهد انجامید و شامل ملاقات و گفتگو با آقایان مشرف و گیلانی است.

به گفته منابع ایرانی، روابط دوجانبه و به خصوص همکاری در بخش انرژی و تبادل نظر درباره مسایل دوجانبه، منطقه و جهان در دستور کار مذاکرات مقامات ایرانی و پاکستانی قرار دارد.

سفر آقای احمدی نژاد به پاکستان اولین دیدار رسمی رهبر یک کشور خارجی از این کشور از زمان آغاز به کار دولت جدید پاکستان به رهبری آقای گیلانی است.

خط لوله صلح

انتظار می رود پیشرفت در زمینه احداث خط لوله انتقال گاز ایران به هند از طریق خاک پاکستان - موسوم به خط لوله صلح - از جمله مسایل مورد مذاکره در این دیدار باشد.


توافق مقدماتی برای اجرای این طرح در سال 1994 به دست آمد اما به دلیل اختلاف هند و پاکستان و همچنین نحوه تامین منابع مالی لازم، هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

پروزیز مشرف در ماه فوریه سال 2007 دیداری رسمی از ایران به عمل آورد و با محمود احمدی نژاد مذاکراتی صورت داد و با آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز ملاقات کرد.

محمود احمدی نژاد پس از اسلام آباد برای سفری رسمی به دعوت ماهیندرا راجاپاکسا، رئیس جمهور سریلانکا، عازم کلمبو، پایتخت آن کشور می شود.

وی پس از خاتمه دیدار از کلمبو به دهلی، پایتخت هند سفر می کند و در توقفی چند ساعته در این شهر، با رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور ملاقات خواهد کرد.

آقای احمدی نژاد قبل از ترک تهران به سوی پاکستان گفت که جمهوری اسلامی دارای روابط دوستانه ای با سه کشور آسیایی پاکستان، سریلانکا و هند است و در این سفر زمینه گسترش روابط بررسی خواهد شد.

این نخستین سفر محمود احمدی نژاد به هند از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری و اولین دیدار یکی از روسای جمهور ایران از هند از زمان دیدار رسمی محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین، در سال 2003 است.

دیدار از سریلانکا

سفر محمود احمدی نژاد به کلمبو در پاسخ دیدار رسمی ماهیندرا راجاپاکسا، رئیس جمهور سریلانکا از تهران در ماه نوامبر سال گذشته صورت می گیرد.

به گفته منابع ایرانی، گسترش روابط دو جانبه در زمینه های مختلف محول اصلی مذاکرات رئیسان جمهوری ایران و سریلانکا را تشکیل خواهد داد.


بازدید رسمی هیات ایرانی از سریلانکا دو روز به طول می انجامد و به گفته خبرنگاران، همکاری دو کشور در زمینه انرژی از جمله موضوع های اصلی در مذاکرات دو طرف خواهد بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی پیرامون این سفر به نقل از وزیر خارجه سریلانکا نوشته است که ایران وعده داده است یک کمک دو میلیارد دلاری را به شکل وام کم بهره و کمک بلاعوض به منظور توسعه ظرفیت پالایشگاهی و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و برق در اختیار این کشور قرار دهد.

ماهیندرا راجاپاکسا در ماه نوامبر سال 2005 به ریاست جمهوری سریلانکا انتخاب شد و پیش از آن نیز سمت نخست وزیری این کشور را برعهده داشت.

گرچه برنامه انتخاباتی آقای راجاپاکسا شامل خاتمه دادن به جنگ داخلی سریلانکا از طریق مذاکره با شورشیان تامیل بود، اما حملات شورشیان پس از آغاز دوره ریاست جمهوری وی باعث تشدید عملیات ارتش سریلانکا علیه آنان شد.

سریلانکا، که پیشتر سیلان خوانده می شد، جزیره ای در اقیانوس هند در جنوب شرق آسیا و نزدیک سواحل هند است که در سال 1948 استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد.

شورش داخلی

این کشور در سال 1972 نام خود را به سریلانکا و در سال 1978 به جمهوری سوسیالیستی دموکراتیک سریلانکا تغییر داد.

جمعیت سریلانکا به حدود بیست و دو هزار نفر می رسد که بیش از هفتاد درصد آنان را قوم سینهالی، حدود پنج درصد را تامیل های هندی، حدود 4 درصد را تامیل های سریلانکایی، حدود 7 درصد مورهای سریلانکایی و بقیه را سایر اقوام تشکیل می دهند.

مذهب اکثر مردم سریلانکا بودایی است اما حدود هشت درصد مردم این کشور پیرو اسلام، حدود شش درصد پیرو مسیحیت و حدود ده درصد دیگر نیز پیرو ادیان و مذاهب دیگر هستند.


تامیل های سریلانکا، که عمدتا در شمال و شرق این کشور سکونت دارند، از زمان استقلال این کشور برای کسب خودمختاری یا استقلال مبارزه کرده اند و از اوایل دهه 1970 این مبارزات شکل عملیات مسلحانه را به خود گرفته است.

به خصوص گروه تندرو موسوم به ببرهای آزادیبخش تامیل ایلام - یا ببرهای تامیل - که از سال 1972 فعالیت خود را آغاز کرده، نه تنها با نیروهای دولتی درگیر بوده بلکه از سوی مقامات سریلانکا به اقداماتی مانند ترور، آدم ربایی و بمب گذاری متهم شده است.

تلاش برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران داخلی سریلانکا، از جمله توافقی که در سال 2001 بین دو طرف به دست آمد، هنوز به نتیجه نرسیده و به خشونت در این کشور پایان نداده است.

گرچه اقدامات خشونت آمیز ببرهای تامیل با انتقاداتی در خارج از سریلانکا هم مواجه بوده، دولت این کشور نیز به نادیده گرفتن موازین حقوق بشر به خصوص در مقابله با فعالان تامیل متهم شده است.

به گفته برخی کارشناسان، انتقادات غرب از دولت سریلانکا و کاهش کمک مالی آنان به این کشور از عوامل موثر در تلاش آقای راجاپاکسا برای جلب حمایت مالی کشورهای دیگر از جمله چین و ایران بوده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد