آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

اظهارات محمد رضا عارف درباره عملکرد دولت احمدی نژاد

اظهارات محمد رضا عارف درباره عملکرد دولت احمدی نژاد

 

آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: «محمد رضا عارف» معاون اول دولت خاتمی در اظهاراتی صریح و بی‌پرده که متن کامل آن توسط بنیاد باران منتشر شد؛ «فرافکنی» را ویژگی اصلی دولت دکتر احمدی‌نژاد خواند. عارف که توسط بخشی از اصولگرایان نیز به عنوان چهره‌ای منطقی و معتدل شناخته می‌شود، در این مصاحبه همچنین تاکید کرد که مسئولیت تمام شرایط فعلی بر عهده رئیس‌جمهور است و مقصر دانستن وزرایی نظیر دانش جعفری یا برکناری آن‌ها را نوعی مسئولیت گریزی خواند.

عارف در پاسخ به این سئوال که ...

 «عمده ترین مشکلات اقتصادی کشور را در چه می‌‌دانید؟» گفته است: بی‌برنامگی و عدم اجرای قانون برنامه. اگر این دولت باورش این باشد که برنامه چهارم توسعه را اجرا کند، اگر هم ضعف‌هایی داشته باشد می‌‌شود با اصلاح قانون برطرف کرد. ممکن است بگویند سه چهار ماده نیاز به اصلاح دارد، خب دست مجلس باز است و هماهنگی کامل هم که وجود دارد.

معاون اول دولت خاتمی افزوده: ویژگی دولت آقای احمدی‌نژاد فرافکنی است. در وهله اول فرافکنی به قوای دیگر. این‌ها حتی زمانی که عملکرد بد بودجه 87 را پیش بینی کردند من در یک روزنامه‌ای دیدم به عهده مجمع تشخیص و مجلس گذاشته اند و آن وقت مجلس هم آمده دوسه تا حکم نظارتی را که از طرف رهبری گفته باید اجرا کنید مثلا وابستگی بودجه جاری به درآمد نفت باید کم شود، خب این که آرمان همه مابوده. در وهله اول فرافکنی خارج از دولت است. و بعد در داخل دولت وزرا عزل می‌‌شوند، یعنی دولت می‌‌آید و در مقام منتقد جدی قرار می‌‌گیرند از چه کسی؟

عارف تاکید کرده است: این مسایلی که مطرح می‌‌شود مقصرش کسی جز دولت است؟ مسوولیت اصلی دولت با رییس آن است. نمی شود دولت بگوید تورم شده و این سه نفر وزرای من مقصر هستند و بعد هم وزیر اقتصاد عوض شود و... در بین این آقایان آقای دانش جعفری (وزیر سابق اقتصاد) به عنوان یک کارشناس اقتصادی بیست و چند سال در سنگرهای مختلف کار کرده است، واقعا با این کارها مساله حل می‌‌شود؟ با کنار گذاشتن یکی دو نفر و مقصر جلوه دادن آن‌ها نرخ تورم تک رقمی می‌‌شود و نرخ بیکاری پایین می‌‌آید؟ این‌ها فقط فرافکنی است. برای این که فقط گذران روز شود که ما فکر می‌‌کنیم این دولت روش اش همین است؛ برخورد روزمره با مسایل و مردم و متاسفانه تقسیم فقر بین مردم. این نامه‌هایی که می‌‌رسد و این کمک‌هایی جزئی که بعضی وقت‌ها بدون کم ترین بررسی انجام می‌‌شود آیا به نفع نظام یا همان افراد هست یا خیر؟ ما بر این باوریم که در کنار عدالت اجتماعی که از اصول انقلاب ماست باید به دهک‌های آخر جامعه توجه شود.

 

وی در مقایسه وضعیت فعلی عدالت اجتماعی نسبت به زمان خاتمی گفته است: وضعیت حتماً بدتر شده است. شما ضریب جینی را نگاه کنید بالاتر رفته. شاخصی که خودشان می‌‌دهند، شما به عنوان یک روزنامه اقتصادی بروید ضریب جینی فعلی را با زمان آقای خاتمی مقایسه کنید. الان ضریب جینی بالاتر رفته یعنی فاصله فقیر و غنی بیش تر شده. روشن هم هست وقتی قیمت مسکن به یک باره چندین برابر شود، کدام کارمند جزء، کدام کارگر و کدام شخصی که زیر خط نسبی فقر زندگی می‌‌کند، می‌‌تواند اجاره مسکن خود را فراهم کند. زمانی ما می‌‌گفتیم 70 درصد درآمد رییس خانواده به اجاره مسکن می‌‌رود، الان در خانواده‌های زیر خط فقر نسبی نه تنها تمام حقوق فرد بلکه بخشی از حقوق همسر یا فرزندش نیز صرف اجاره مسکن می‌‌شود، الان وضع بدتر شده، توجه کنید با واردات بی رویه میوه و کارهایی مانند آن کمر کشاورز داخلی را می‌‌شکند، این شکوفایی اقتصادی است؟

 

عارف در توضیح میزان واردات در دولت‌های سابق مخصوصاً دولت خاتمی این چنین گفته: بله بد نیست مردم بدانند وزرای ما در آن موقع چگونه عمل می‌‌کردند. یک بار جمع بندی ما این بود که بالاخره باید میوه شب عید مردم تامین شود، قیمت میوه هم بالا رفت، از طرفی مثلا کشاورزان ارومیه‌ای از طرف اتحادیه باغ داران سیب به خود بنده گفتند که ما در طول سال سیب را کیلویی 8-7 تومان می‌‌فروشیم که شب عید آن را 200-150 تومان بفروشیم، اگر این شب عید را از ما بگیرید ما ورشکست می‌‌شویم، منتها ما وقتی دیدیم قیمت‌ها بالا می‌‌رود تصمیم گرفتیم چهار پنج قلم با تعرفه‌های کم گمرکی وارد کنیم که سیب، پرتقال، موز و یک میوه دیگر بودند که وزیر کشاورزی (آقای حجتی) مخالفت کرد و گفت، اگر این کار را بکنید بخش کشاورزی زیان جدی می‌‌بیند، بحث شد و چون ما می‌‌خواستیم مساله مردم را حل کنیم تصمیم گرفتیم این کار را انجام دهیم و آقای حجتی از جلسه قهر کرد و رفت بیرون که اگر این تصمیم را بگیرید من سرکار نمی آیم، نه برای شخص خودش، که اتفاقا وقتی علی الظاهر مردم از دولت راضی باشند، برای دولت خوب بود. به عنوان نماینده کشاورزان که ما فرستادیم دنبال ایشان و آمدند و دیدیم که حرف ایشان کاملا منطقی و اصولی است و می‌‌گوید پرتقال کار یک سال صبر کرده برای شب عید و شما حالا می‌‌خواهید این فرصت را از او بگیرید. آقای حجتی مخالفت کردند و ما مصوبه مان را تبدیل کردیم و فقط موز را به مقدار کم اجازه واردات دادیم برای این که کمر کشاورزی کشور شکسته نشود. وقتی شما میوه را با 30 تا 50 درصد قیمت تمام شده داخلی وارد می‌‌کنید با توجه به این که قیمت تمام شده کالا در کشور به دلیل بهره برداری پایین، بالاست، کشاورز داخلی زیان جدی می‌‌بیند. در برنامه چهارم آمده بود که 33 درصد رشد ما باید از طریق بهره وری باشد، چه اتفاقی در طول این سه سال افتاده؟ نه تنها اتفاقی نیفتاده که ما تبدیل به واردکننده محصولات کشاورزی شده ایم و حالا آقایان می‌‌گویند ما در مقطعی محصولات را وارد می‌‌کنیم و در مقطعی صادر و ما خواهش می‌‌کنیم آمار دقیقی از صادرات و واردات به مردم بدهند.

وی با اشاره به خودکفایی کشور در گندم در دولت خاتمی تاکید کرده است: در زمان آقای خاتمی خودکفایی کامل صورت گرفت. اما امسال بخشی از آن مربوط به خشکسالی است که کلا گندم دیم ما از بین رفت و بخش مهمی ناشی از مدیریت ضعیف بخش کشاورزی ماست که حتی محصولاتی که در آن به خودکفایی رسیده بودیم نتوانستند حفظ کنند. اگر چه شعارهایی هم دادند که چند قلم محصول اساسی دیگر را هم در سال‌های آینده خودکفا می‌‌کنیم و نتوانستند. الان بحث واردات چند میلیون تنی گندم مطرح است.

عارف در پاسخ به این سئوال که «اگر قرار باشد سه حوزه را که دولت آقای احمدی نژاد برتر از دولت اصلاحات کار کرده بیان کنید، آن سه حوزه کدامند؟» گفته است: توقع این بود دولتی که بعد از آقای خاتمی می‌‌آید با توجه به بسترسازی‌ها در همه زمینه‌ها بهتر از دولت اصلاحات کار کند. ما دغدغه اصلی کشور را که تورم و بیکاری بود سامان داده بودیم، بیکاری به وضعیتی قابل کنترل رسیده بود و ما مهار تورم و تثبیت نرخ بیکاری را در اولویت قرار داده بودیم و بعد به کاهش هزینه‌ها رسیدیم. ما دانشگاه‌ها را تبدیل به مراکز تولید علم کردیم، ماده 49 قانون برنامه را تدوین کردیم که دولت هیچ دخالتی در کار دانشگاه نکند، خصوصی سازی را جلو بردیم، با تعاملی که با مقام معظم رهبری و مجمع تشخیص داشتیم سیاست‌های اصل «44» را بررسی کردیم و پیش نویس‌هایی تهیه کردیم و فرستادیم، در هر بخشی که احساس کردیم باید زمینه سازی شود، زمینه سازی کردیم، تولید برق را به حدود سی وچند هزار مگاوات رساندیم، تولید سیمان در آخرین روزهای دولت فکر می‌‌کنم 32 میلیون تن بود که تقریبا برای مصرف داخلی کافی بود علاوه بر آن حدود بیست و چند میلیون تن ظرفیت در دست احداث سیمان داشتیم، فولاد و پروژه‌های دیگر در دست اجرا و همچنین پارس جنوبی به وضعیتی رسیده بود که اگر فازهای بعدی با توجه به برنامه زمان بندی افتتاح می‌‌شد، علاوه بر پوشش کمبود گاز در داخل، صادرات گاز ما به صورت وسیع تری انجام می‌‌شد به خصوص از حوزه مشترک کشورهای منطقه.

وی تصریح کرده است: من در هر بخشی که دقیق می‌‌شوم می‌‌بینم آقای احمدی نژاد نتوانسته جلو برود. کدام بخش را بگویم؟ در مورد سیاست خارجی که جزو شاهکارهایشان می‌‌دانند؟ در حال حاضر اجماع نسبی بین المللی علیه کشور ما حاکم شده، پرونده هسته‌ای به شورای امنیت رفت در حالی که جمع بندی همه ما این بود که نباید برود، چون در شورای حکام ،آمریکا اگر چه قدرت با نفوذی بود اما یک رای داشت در مقابل آرای دیگر و ما در آنجا بهتر می‌‌توانستیم عمل کنیم چون با آرای مساوی روبه رو بودیم. اما بیرون آمدن پرونده از شورای امنیت با وتوی آمریکا روبه رو است و قطعنامه پشت قطعنامه صادر شد. ما در شرایط تحریمی بودیم و من نمی خواهم ارزش واقعی این قطعنامه‌ها را بگویم اما از نظر ارزش سیاسی بالاخره سه تا قطعنامه علیه ما در شورای امنیت صادر شد و درآمدن پرونده ما از شورای امنیت با صلاحدید آمریکاست. بنابراین نمی‌دانم در کدام بخش باید بگویم عملکرد احمدی نژاد بهتر از خاتمی است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد