آزادی تعدادی از محکومان قتلهای محفلی کرمان !!!
آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی : رئیس کل دادگستری استان کرمان از آزادی تعدادی از محکومان پرونده موسوم به قتل های محفلی کرمان با قید ضمانت خبر داد.
آقای تویسرکانی گفت "تمامی اولیای دم، یعنی خانواده هر پنج مقتول، رضایت داده اند همین مسئله جهت پرونده را کاملا تغییر داده است. البته او تاکید کرد که این مسئله به معنی مجازات نشدن این افراد نیست.
این در حالی است که نعمت احمدی، وکیل خانواده های دو نفر از قربانیان، به بی بی سی گفت ...
اطمینان دارد که دست کم موکلان او رضایت نداده اند و بنابراین گفته آقای تویسرکانی نادرست است.
آقای احمدی در مورد آزادی محکومان نیز گفت "در تاریخ قضایی ایران بی سابقه است که فردی که به جرم قتل محاکمه و به صورت قطعی به بین 10 تا 15 سال زندان محکوم شده و پرونده اش در دیوان عالی کشور مفتوح است، از زندان آزاد شود."
آقای احمدی همچنین درباره گفته های آقای تویسرکانی مبنی بر این که مجازات اعدام برای این افراد منتفی است، گفت: "آقای تویسرکانی حرف دلشان را گفته اند. وگرنه آنچه در پرونده مطرح است چیز دیگری است. پرونده در حال حاضر از دیوان عالی کشور به کرمان برگشته و باید دوباره بررسی شود."
قتل های محفلی
بیش از پنج سال پیش تعدادی از اعضای بسیج یکی از مساجد کرمان به اتهام قتل پنج نفر دستگیر شده و در دادگاه به اعدام محکوم شدند. البته حکم اعدام افراد بعد از چندین بار رفت و برگشت بین دیوان عالی کشور و دادگاه های کرمان هنوز تایید نشده است، اما احکام زندان بین 10 تا 15 سال برای متهمان صادر شد.
نکته جنجالی در این پرونده به به "قتل های محفلی کرمان" مشهور شد، انگیزه قاتلان از کشتن قربانیانشان بوده است.
این افراد در بازجویی ها و در دادگاه اعلام کردند که شنیدن سخنرانی محمد تقی مصباح یزدی، روحانی تندرو ایرانی، در یکی از مساجد کرمان آن ها را به این نتیجه رسانده که از نظر شرعی وظیفه دارند افراد مهدورالدم را بکشند.
آنها گفته اند آقای مصباح یزدی در سخنرانی خود، که نوار آن نیز به دادگاه ارائه شده، گفته است اگر کسی خلاف شرعی مرتکب شود مومنان وظیفه دارند به او تذکر دهند، در مرحله بعد وظیفه دارند که به پلیس معرفی اش کنند، و اگر بعد از چند بار به این نتیجه رسیدند که پلیس و دستگاه قضایی نیز این افراد را مجازات نمی کنند، خودشان می توانند دست به کار شده و خاطیان را به سزای اعمال خود برسانند.
آقای مصباح یزدی در آن زمان در نامه ای به دادگاه صدور فتوا را تکذیب کرد، ولی گفت هر چه در سخنرانی کرمان گفته "استنساخ از منابع معتبر فقهی بوده است".
این افراد، یک زوج جوان و سه نفر دیگر را در روزهای جداگانه به قتل رسانده و اجساد آن ها را در بیابان ها یا چاه های خارج از شهر کرمان انداخته بودند.
این افراد در دادگاه تاکید کردند که این افراد سابقه دار و مهدورالدم بوده اند، اما وکلای محکومان سابقه ای از قربانیان به دادگاه ارائه نکردند. همچنین به گفته آقای احمدی دیوان عالی کشور مهدورالدم بودن قربانیان را نپذیرفته و پرونده را بار دیگر به کرمان باز گردانده است. (BBC)