ایران با احتمال خاموشی برق مواجه است.
آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: به دلیل خشکسالی و کمبود آب در پشت سدها، وزارت نیرو در ایران پیش بینی کرده است که این کشور در تابستان با کمبود چهار هزار مگاوارت برق مواجه شود.
خشکسالی و کمبود آب باعث شده تا مقامات دولتی تامین آب آشامیدنی را در اولویت قرار دهند و از آب جمع شده در پشت سدها برای مصارف خوراکی استفاده کنند و آب اضافی را نیز در اختیار بخش کشاورزی بگذارند و در نتیجه ...
برای راه اندازی توربین های تولید برق، آب کافی موجود نباشد.
بر اساس گزارشها، حجم آب موجود در پشت سد ها ۱۴ میلیارد مکعب برآورد شده که نسبت به سال گذشته که حدود ۲۳ میلیارد متر مکعب بود، حدود ۴۰ درصد کاهش نشان می دهد.
ظرفیت نیروگاه های برق آبی در ایران حدود شش هزار و پانصد مگاوات است که ده درصد تولید برق ایران را تامین می کنند.
با اینهمه، در سال جاری به دلیل کمبود آب، ظرفیت تولید این نیروگاه ها به نصف کاهش یافته است و محمد احمدیان معاون وزیر نیرو پیش بینی کرده است که ظرفیت تولید این نیروگاه ها در تابستان به کمتر از یک هزار مگاوات برسد.
به این ترتیب شبکه برق ایران دست کم با کمبود حدود پنج هزار و پانصد مگاوات برق مواجه می شود که بخشی از آن از طریق نیروگاه های جدید و بخشی نیز از طریق واردات تامین خواهد شد.
ایران با کشورهای ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان برای وارد کردن بیشتر از ششصد مگاوات برق قرارداد دارد و بر اساس گزارش ها، قرار است دویست مگاوات از ارمنستان، دویست و سی مگاوات از ترکمنستان و دویست مگاوات برق از آذربایجان وارد شود.
اما این میزان کفاف کسری برق را نخواهد داد و پیش بینی می شود دست کم در ماه های پر مصرف تابستان، ایران حدود چهار هزار مگاوات برق کم داشته باشد.
معاون وزیر نیرو پیش بینی کرده که تراز تولید و مصرف برق در تابستان منفی خواهد و اگر این وزارتخانه نتواند مصرف برق را مدیریت کند، ممکن است در برخی ساعات شبانه روز برق برخی مناطق قطع شود.
راههای مقابله با کمبود برق
نزدیک به نیمی از برق مصرفی ایران در بخش خانگی مصرف می شود و وزارت نیرو امیدوار است که بتواند مصرف کنندگان خانگی را به صرفه جویی در مصرف برق تشویق کند.
به گفته آقای احمدیان، وزارت نیرو سعی دارد با برنامه های مختلف مصرف برق شبکه سراسری را به میزان ده درصد کاهش دهد.
جمهوری اسلامی برای مقابله با بحران کمبود برق و خاموشی در تابستان تصمیم گرفته با کنترل مصرف برق ادارات دولتی و صنایع بخشی، از کمبود مصرف کننده خانگی را جبران کند.
به گفته معاون وزیر نیرو، ادارات دولتی باید بعد از پایان ساعات اداری وسایل سرمایشی را خاموش کنند و صنایع نیز در ازای گرفتن تسهیلاتی، تعمیرات برق خود را در فصل گرم انجام دهند که این مسئله می تواند تا حدودی مصرف را کنترل کند.
روش دیگری که برای کم کردن مصرف برق پیش بینی شده محدود کردن و کاهش روشنایی های خیابانها و پارک هاست و از مردم نیز خواسته شده تا با استفاده بیشتر از لامپ های کم مصرف، مانع از خاموشی های گسترده شوند.
تولید برق ایران هم اکنون ۳۱ هزار مگاوات در روز است و تولید فعلی جوابگوی مصرف است اما با گرم شدن هوا و به کار افتاده وسایل سرمازا، مصرف به شدت افزایش می یابد و اگر وزارت نیرو نتواند برنامه های خود را عملی کند، پیش بینی می شود ایران در طول تابستان با خاموشی های گسترده ای مواجه شود.
به غیر از کمبود برق، خشکسالی و کمبود آب نیز مشکل بزرگی است که مسئولیت آن نیز به عهده وزارت نیرو است و این وزارتخانه سال سختی را برای تامین آب و برق پیش رو دارد.
میزان بارندگی در ایران به شدت کاهش یافته و وزارت نیرو یپش بینی کرده که امسال ۱۲۰ شهر و ۶ هزار روستان با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه باشند.
این وزارتخانه هم اکنون خود را برای مقابله با کمبود آب آشامیدنی آماده می کند و با اجرای طرح هایی نظیر حفر چاه، تامین آب از مناطق دیگر و آبرسانی به وسیله تانکر می کوشد تا مشکلات احتمالی را به حداقل برساند.