احمدینژاد: وضعیت معیشت مردم سر جمع بهتر از قبل است!!!
آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: دکتر محمود احمدینژاد رئیسجمهور عصر سهشنبه در نخستین کنفرانس خبری خود در سال 87 که با حضور تعداد زیادی از خبرنگاران داخلی و خارجی تشکیل شد، شرکت کرد و به طیف متنوعی از سئوالات خبرنگاران از مافیای اقتصادی گرفته تا پرونده هستهای و بحران داخلی لبنان پاسخ داد.
به گزارش شهابنیوز به نقل از خبرگزاریهای فارس، ایسنا و ایرنا ...
این مصاحبه مطبوعاتی نیز مانند دیگر مصاحبهها در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. رییسجمهور ساعت ١٦ و ٢٠ دقیقه وارد سالن شهید بهشتی شد و به محض ورود کلهر که مجری جلسه بود، مصاحبه مطبوعاتی را آغاز کرد. سخنان مقدماتی رییسجمهور حدود ٣٠ دقیقه طول کشید و کنفرانس خبری نهایتاً ساعت ١٨ به پایان رسید. حدود ١٠٠ خبرنگار داخلی و خارجی در این مصاحبه مطبوعاتی حضور داشتند. با این حال 22 رسانه سئوالات خود را مطرح کردند که خبرنگاران شبکهها و روزنامههای اطلاعات، واحد مرکزی خبر، ایتارتاس، ایسنا، فونیکس چین، پرستیوی، المنار لبنان، جمهوری اسلامی، شبکه خبر، نیوریوک تایمز، العالم، عصر اقتصاد، الکوثر، مهر، رویترز، اقتصاد پویا، باشگاه خبرنگاران جوان، موج، ایران، اعتماد ملی و ابتکار بودند. پشت سر رییسجمهور پلاکاردی قرار داشت که روی آن نوشته شده بود «ان الارض یرثها عبادی الصاحون». این کنفرانس خبری به صورت زنده از شبکه خبر پخش میشد.
دکتر احمدینژاد با ابراز همدردی با مردم میانمار و چین که در حوادث طبیعی اخیر دچار خسارت فراوانی شدند، اظهار امیدواری کرد که با کمک خداوند به ملتهای این دو کشور، آنها بتوانند تبعات منفی این حادثه را کاهش دهند. وی در ادامه با بیان اینکه آحاد جامعه بشری خواهان امنیت، صلح عدالت و برادری در بین ملتها و درون ملتها هستند، اظهار داشت: بن بستهای متعدد در مقابل کشورها و ملتها وجود دارد و پیچیدگیهای مسائل بشر روز افزون است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه 60 سال است ملت فلسطین در رنج عمیق زندگی میکنند و نسلهای متوالی در آرزوی آزادی، امنیت، صلح و عدالت، جای خود را به نسل قبلی دادند، گفت: زنها و کودکها حتی یک ساعت در خانه خود آرامش ندارند و همین شرایط در عراق و در برخی نقاط دیگر جهان حکمفرماست .
به اعتقاد احمدینژاد، مناسبات سیاسی عالم بر پایه زورگویی قدرتمندان و قدرتهای مسلط بنا شده و شرایط امروز عالم، حاصل این مناسبات است. آنها قادر نیستند این مشکلات را حل و فصل کنند و همه در بن بست کامل هستند و شورای امنیت نیز به ابزاری برای اعمال زور قدرتها تبدیل شده است.
وی اخبار اقتصادی دنیا را ناخوشایند توصیف کرد و با یادآوری تورم سنگین جهانی و رکود کم سابقه جهانی، فاصلههای عمیق بین کشورها، مرگ و میر گسترده انسانها به خاطر عدم برخورداری از بهداشت و تغذیه مناسب، گفت: به قول مسئولین سازمان ملل، بحران غذایی در جهان به وجود آمده است و همه میبینند که سازوکارهای تعبیه شده قادر به مدیریت این وضعیت نیستند و هیچ راهبردی برای اصلاح این وضع ندارند.
رئیسجمهور افزود: در بخش فرهنگی هم قدرتها قادر نیستند وضعیت را مدیریت کنند و هیچ راهبردی برای تغییر این شرایط و اصلاح وضع موجود در برابر بشریت قرار نمیدهند. سازوکارها برای تنظیم روابط فرهنگی بین ملتها در عمل منجر به تخریب بنیانهای فرهنگی بومی و اصیل ملتها شده است.
احمدینژاد تأکید کرد: امروز تنها چیزی که در مناسبات قدرتها جایگاهی ندارد، کرامت، حق تعیین سرنوشت، حق برخورداری از آزادی و حقوق انسانی است.
وی با اظهار تاسف از اینکه آشکارا انسانها با اعلام قبلی ترور میشوند، ملتها تحت اشغال قرار میگیرند و هیچ مرجعی برای شنیدن صدای مظلومان عالم وجود ندارد، گفت: حق اندیشیدن، آزادی بیان، پژوهش و نشر کتاب سلب میشود و پژوهشگران در دادگاههای محاکمه و مجازات میشود که این حاصل سلطه زور گویان است که با پایان راه خود رسیدهاند.
جنایات صهیونیست ها در فلسطین، دل ملتهای عالم را جریحه دار کرده است
رئیس جمهور گفت: حوادث جاری در فلسطین و جنایات فاسدان و تروریستهای قداره بند در فلسطین، دل همه ملتهای عالم را جریحه دار کرده است.
احمدینژاد با اشاره به اینکه، مسئله فلسطین امروزه به مسئله جامعه بشری تبدیل شده است، گفت: فلسطین فقط یک زخم نیست، بلکه زخمی بر دل و جان و روح جامعه بشری است.
وی با بیان اینکه بعضی آنقدر گروگان صهیونیستها هستند که نمیتوانند خود را نجات دهند، گفت: اسرائیل حتی با انفاس حامیانش هم زنده نخواهد شد. وی اضافه کرد: حوادث جاری در فلسطین و جنایات فاسدان و تروریستهای قداره بند در فلسطین، دل همه ملتهای عالم را جریحه دار کرده است. آنها با یک بازی تبلیغاتی و طراحی سیاسی به بهانه حوادثی در اروپا، یک سرزمین را به زور سرنیزه اشغال کردند.
رئیسجمهور با بیان اینکه 60 سال است، تخریب حقوق بشر و کرامت انسانی در فلسطین جریان دارد، گفت: ملتهای مستقل، هم برای بهره بردن از مناسبات جهان ملزم به شناسایی و تایید جنایات آن رژیم شدند. یک رئیسجمهور آفریقایی میگفت آنها آمدند در کشور ما جنگ داخلی راه انداختند و شرط پایان آن را شناسایی جعلی قرار دارند. رؤسای جمهوری مختلف برای من نقل کردند که برای بهرهمندی از مناسبات اقتصادی و سیاسی جهان ملزم به شناسایی این رژیم شدهاند.
احمدی نژاد گفت: حتی ملتهای اروپایی هم از این رژیم متضرر شدهاند. آن ملتها قادر نیستند خارج از مناسبات صهیونیستها تصمیمگیری کنند و میگویند ما ملزم به پرداخت باج به رژیم صهیونیستی هستیم. در بسیاری از کشورهای اروپایی، مردم باید تمام عمر خود برای تأمین نان خانواده تلاش کنند و تا آخر مالیات بپردازند، اما سرمایهداران بزرگ صهیونیستی در آنجا فعالیت اقتصادی میکنند و مالیات هم نمیپردازند و سران کشورهای اروپایی علاوه بر اجرای خواسته صهیونیستها، سالانه هزینههای سنگین این رژیم فاسد را هم میپردازند.
وی تأکید کرد: دوران فرهنگ غلبه اندیشه صهیونیست در جهان به پایان رسیده است.
رئیس جمهور با اشاره به نصیحت خود به برخی از کشورهای حامی این رژیم مبنی بر تغییر در مشی خود، گفت: اما بعضیها آنقدر گروگان صهیونیستها هستند که قادر نیستند خود را از بند آنها نجات دهند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: آنها میخواهند جشن تولد برای این رژیم بگیرند تا تقویتش کنند اما همه دنیا میداند که برگزاری این مراسم نشان دهنده ضعف، عقبماندگی و اضمحلال این رژیم است و الا چرا جشن 50 سالگی یا 55 سالگی نگرفتند؟ برای مرده جشن تولد گرفتن تأثیری ندارد و این مرده با انفاس کسانی که میخواهند آنجا جمع شوند، زنده نمیشود.
احمدی نژاد اظهار داشت: حمله به لبنان حاصلی جز شکست و بیآبرویی برای اسرائیل، حامیانش و سازمانهای مدعی امنیت و حقوق بشر نداشت و از نظر ملتهای منطقه، هیچ چیزی به نام رژیم صهیونیستی وجود خارجی ندارد.
وی گفت: عدهای جنایتکار هستند که با طراحی و حمایت بیگانگان آمدهاند و دیر یا زود به دست ملت فلسطین از صحنه فلسطین جارو خواهند شد و این ملت به زودی نام کسانی را که در حمایت از این رژیم در این مراسم حضور مییابند، ثبت میکند.
رئیسجمهور با ابراز تعجب از سخنان دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل که در مقابل محاصره سنگین همه جانبه در غزه، سکوت کردهاند، گفت: آنها بدانند این شرایط به لطف خدا تغییر میکند و آنها دیگر در برابر وجدان تاریخ پاسخی نخواهند داشت.
وی با اشاره به حادثه تروریستی شیراز گفت: صهیونیستهای امریکایی اعلام کردند که میخواهیم در ایران ترور انجام دهیم. در فاصله کوتاهی، آن جنایت ناجوانمردانه در شیراز اتفاق افتاد و جمعی از پاکترین جوانان این سرزمین در حال انجام عبادت، با بمب برآمده از کینه دستآموزان قدرتهای بزرگ به خاک و خون کشیده شدند، اما با حمایت الهی و تلاش حساب شده و دقیق مأموران اطلاعاتی ایران، این عوامل دستگیر شدند و اعتراف کردند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد: اسناد حمایت غربیها از این بمب گذاران امروز در اختیار ملت ایران است و ایران از طریق مراجع قضایی آنها را تحت تعقیب قرار خواهد داد.
احمدی نژاد با طرح این سؤال که آنها چرا به خود اجازه میدهند مردم و مسئولین یک کشور مستقل را تهدید وبعد تهدید خود را عملی کنند؟، اظهار داشت: اندیشه آنها اندیشه قدرت، فرهنگ آنها، فرهنگ برتری جویی و مناسبات آنها نیز همان مناسبات طراحی شده بعد از جنگ دوم جهانی است، اما دوران آن پایان یافته و دیر یا زود این مناسبات جای خود را به مناسبات عادلانه میسپارد.
رئیسجمهور به این قدرتها توصیه کرد، دیگر با جان ملتها بازی نکنند و گفت: ملتها آگاهند و در مقابل سیاستهای زورگویانه آنها ایستادهاند و یقین دارند پیروزی از آنهاست و یقین دارند آنها اگر بس نکنند، مضمحل میشوند.
وی خطاب به آن قدرتها گفت: بدانید دست قهر ملتها مقتدر است و گلوی شما را خواهد فشرد.
رئیس جمهور از تشریح کامل طرح اقتصادی دولت برای مردم در هفته اول تیرماه خبر داد. وی در پاسخ به اولین سؤال که از سوی خبرنگار روزنامه اطلاعات درباره گرانیها مطرح شد و به فشار بر قشرهای کم درآمد مخصوصاً بازنشسته ها و کارمندان اشاره کرد، گفت: آنها حتماً افزایش حقوق خواهند داشت؛ ما این مسئله را در بودجه در نظر داشتیم، اما منابع کافی اختصاص ندادند ولی تلاش داریم منابع لازم را برای افزایش حقوق بازنشستگان و کارمندان تأمین کنیم.
وی با بیان اینکه در جلسه یکشنبه دولت، این کار را نهایی میکنیم و باز هم افزایش پلکانی خواهیم داشت که فاصله پلکانها کمتر هم شده است، ادامه داد: دولت در جهت افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در حال پیگیری است.
احمدی نژاد با اشاره به موضوع مسکن، گفت: در بخش مسکن هم تصمیم گرفتم که مستقیماً وارد شوم و موضوع را پیگیری کنم. چون بخش عمده فشار گرانی به کسانی وارد میشود که خواهان مسکن هستند؛ ضمن اینکه در بخش مواد غذایی هم در دنیا شاهد جهش بی سابقه قیمتها هستیم، اما دولت پیش بینی لازم را انجام داده است.
وی تصریح کرد: ما در بخشی از مواد غذایی اوضاع را کنترل کردیم، اما در بخشی از جمله برنج، اتقاقاتی افتاد. چند ماه قبل، دولت لایحهای را برای ذخیره سازی ارائه داد، اما نظر ما در مورد این لایحه تامین نشد، ولی کار را انجام دادیم و مطمئن باشید بازار ما بهتر از سایر کشورهای منطقه و جهان اداره خواهد شد.
خبرنگار واحد مرکزی خبر در مورد طرح اقتصادی دولت در سال جدید سؤالی را مطرح کرد که رئیس جمهور پاسخ داد؛ سه هفته قبل بنا داشتم این بحث را مطرح کنم اما مسائل جدید هم بود. ما این طرح را در هفته اول تیر ماه بیان خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در این زمینه بررسیها و کار فشردهای توسط متخصصان انجام شده و مسائل را دقیقاً مورد مطالعه قرار داده ایم و راه حلها در 6 سرفصل طراحی شده و طرحهای عملیاتی در حال آماده سازی است. ضمن اینکه زمانی هم برای دریافت نظرات اختصاص میدهیم و جلساتی با کارشناسان قوای مختلف خواهیم داشت تا ضعفها را بر طرف کنیم و بنا داریم از فصل سوم سال طرح اجرا شود.
خبرنگار ایتارتاس روسیه به موضوع رابطه ایران و روسیه اشاره کرد و از رئیس جمهور پرسید که نظر شما در مورد سیاست ایران در قبال روسیه پس از پوتین چیست؟
احمدی نژاد اظهار داشت: ایران و روسیه دو کشوری هستند که به طور طبیعی باید با هم متحد باشند، چون ما دارای علایق، منافع و دیدگاههای مشترک در مسائل منطقهای و جهانی هستیم و سفر آقای پوتین به تهران نیز فصل جدیدی در مناسبات دو کشور که بحثهای خوبی برای توسعه همکاریها در آن انجام شد بود و ما مانعی در مقابل روابط رو به گسترش دو کشور نمی بینیم.
وی تصریح کرد: پیش بینی ما این است که با حضور رئیس جمهور جدید، تغییری در روسیه اتفاق نمیافتد، پس روابط ما با روسیه در مسیر گسترش خواهد بود و البته با استحکام لازم به پیش خواهد رفت.
رئیس جمهور با بیان اینکه اراده سیاسی در دو کشور بر گسترش روابط و همکاری استوار است که شرایط جهانی نیز ما را به این سمت میبرد، افزود: بعضی اتفاقات در جهان هم ایران و روسیه را در موضع مشترک قرار میدهد. در مورد انجام سفر به روسیه نیز در فرصت مناسب اگر برنامه ای تنظیم شود، پاسخ سفر آقای پوتین را خواهم داد و به این کشور سفر می کنم.
خبرنگاری با اشاره به تاکیدات اخیر رهبری در مورد لزوم تعامل قوا برای حل مشکلات، از رئیس جمهور سؤال کرد که به نظر شما موانع رسیدن به این هدف چیست و نوع تعامل دولت و مجلس هشتم چگونه خواهد بود؟
احمدی نژاد گفت: بیانات رهبری بسیار بجا، راهگشا و درست بود چرا که در همه قوای کشور اگر چه سیستم تفکیک وجود دارد، اما در حقیقت یک مأموریت را برای ایران اسلامی دنبال میکنند و به همین جهت، لازمه موفقیت در تحقق اهداف، همکاری و هم اندیشی و ارتباطات مستمر است.
وی با بیان اینکه دولت خودش را جزئی از ملت ایران میداند و آماده همکاری با سایر قوا است، گفت: مجلس جایگاه والایی در نظام جمهوری اسلامی دارد و تعامل دولت و مجلس هشتم مثبت و سازنده و در جهت منافع ملت خواهد بود. در ایران سطح آزادی بسیار بالاست و افرادی حتی در قالب حزب و جناح هم نیستند اگر وظیفهای برای اهداف ملت احساس کردند، از بیان آن خودداری نمیکنند، به همین جهت نباید توقع داشته باشیم که بحث و گفتگو نشود اما اصل، دنبال کردن موضوع ساختن و پیشرفت ایران عزیز است.
خبرنگار شبکه فونیکس چین با تشکر از رئیس جمهوری اسلامی ایران به خاطر ابراز همدردی درمورد جانباختگان اخیر در چین، سؤال کرد؛ ایران چه نوع شرایط تشویقی را از سوی گروه 5+1 قبول می کند؟
احمدی نژاد پاسخ داد؛ ما اصلاً با این ادبیات مخالفیم. تشویق برای چه؟ اتفاقاً ما هم میخواهیم آنها را تشویق کنیم که به راه حقیقت بیایند. ایران دوستدار بشریت است و هیچ چیز بیشتر از حق قانونی خود نمیخواهد و آماده گفتگو برای بشر در امور جهان است. البته دولت چین که روابط خوبی با ایران دارد همکاریهای خوبی انجام داده است.
وی افزود: ما بستهای پیشنهادی برای گفتگوهای همه جانبه داریم و بزودی پیشنهادات را هم با نظر مثبت بررسی میکنیم. اولین بار هم ما در سازمان ملل، پیشنهاد کنسرسیوم دادیم. اما زورگویان خواستند ما را منفعل کنند که نتوانستند. باید بدانیم فقط بحث هستهای راهگشا نیست. باید همه مسائل جهانی مورد بررسی قرار گیرد.
عربستان نیروهای نظامی را به جای لبنان به کمک فلسطینیها بفرستد
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر سعودالفصیل دلسوز سرزمینهای عربی است برای فلسطین کاری میکرد، گفت: اولویت اعزام نیروهای عرب به سرزمینی است که بیگانگان سالها آن را اشغال کردهاند.
رئیسجمهوری اسلامی ایران در ادامه نشست خبری خود گفت: صریحاً اعلام میکنم برخی قدرتهای بزرگ مدعی اداره جهان، راه حلی برای مشکلات ندارند، اما ملت ایران راه حلهایی دارد که به نفع همه باشد و همه ملتها از حقوق یکسانی بهره ببرند.
وی در پاسخ به سؤال پرس تی وی درباره دخالت در امور داخلی عراق و لبنان گفت: اگر اتهامی میزنند باید مبتنی بر اساس اصول حقوقی، ادله خود را ارائه کنند. دولت آمریکا هر جا کم میآورد اتهام میزند. آنها در عراق با ملت این کشور رو به رو هستند و سرنوشتی که در انتظارشان است، پیش خواهد آمد. ما نصیحت کردیم و امیدواریم گوش شنوایی سربازان آمریکایی و ملت عراق را به کشتن ندهد.
رئیسجمهور با بیان اینکه ملت عراق ضد اشغالگر و بیگانه است، گفت: تاریخ نشان نداده که بیگانهای بتواند در عراق باقی بماند.
احمدینژاد گفت: تنها کشوری که مداخلهای در لبنان ندارد، ایران است. باید دید سفیر چه کشوری از لبنان فرار میکند؟ سینیوره وقتی میخواست آن تصمیمات مناقشه برانگیز را بگیرد سفیر آمریکا در کنارش بود. اگر اینها اجازه دهند ملت لبنان خودش تصمیم میگیرد و قادر است خود را اداره کند.
وی افزود: ملت لبنان هیچگاه زیر بار تحمیلات آمریکا نخواهد رفت. اشتباه است اگر فکر کنند با سوریه یا ایران در لبنان مواجه هستند و اگر اینطور تصور میکنند، دوباره شکست میخورند.
رئیسجمهور با یادآوری اینکه ماجراهای امروز لبنان ادامه حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی است و میخواهند نتیجه نگرفتن جنگ را از طریق حوادث امروز به دست آورند، اما بازهم شکست میخورند، گفت: ملت عراق هم میتواند خود را اداره کند.
احمدینژاد در پاسخ به سؤال شبکه المنار لبنان پیرامون وضعیت لبنان و اتهامات بوش، آنها را بی ارزش خواند و درباره سخنان وزیر خارجه سعودی نیز ابتدا اظهار امیدواری کرد که آن سخنان درست نباشد و گفت: شاید آن حرفها از روی عصبانیت باشد.
وی درباره سخنی از سعودالفیصل که گفته بود شاید به لبنان نیروی نظامی اعزام کنیم، گفت: اگر کشورهای عربی میتوانستند قوای نظامی بسیج کنند، اولویت آن یک سرزمین عربی بود که بیگانگان سالهاست آن را اشغال کردهاند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: اگر سعود الفیصل دلسوز سرزمینهای عربی است، نه در 60 سال بلکه در 10 سال اخیر، باید میدید که روزانه مردم قطعه قطعه میشوند و کاری میکرد.
احمدینژاد افزود: من به احترام جناب ملک عبدالله پاسخ وزیر خارجه سعودی را نمیهم. یادم هست زمانی که با ملک عبدالله تفاهم کردیم که کارگروهی برای حل مشکلات لبنان تشکیل دهیم، ملک عبدالله به سعود الفیصل گفت نماینده عربستان باشد تا برای حل مشکلات در کنار ایران فعالیت کند، اما الفیصل گفت ما مشکل را به تنهایی حل میکنیم. ملک عبدالله به او گفت که ما با ایران تفاهم کردیم اما سعود الفیصل باز هم گفت من خودم این مشکلات را حل میکنم و حرف ملک عبدالله را گوش نکرد.
رئیسجمهور با اشاره به عدم همراهی سعودالفیصل با نظران ملک عبدالله، گفت: به نظرم ایشان دستورات پادشاه عربستان را عمل نمیکند در حالی که ما باید پشتیبان تلاشهای ملت لبنان باشیم. وی افزود: هر نوع دخالت مثل ارسال گروههای نظامی و ... به نفع مردم لبنان نیست. یادمان باشد که لبنان همان ملتی است که کمر اسرائیل را شکست.
رئیس جمهور گفت: تاکنون بسته پیشنهادی ایران را به دبیرکل سازمان ملل، دبیر شورای امنیت، سولانا و کشورهای چین، روسیه و سوئیس به دلیل پیگیریهای این کشور ارائه کردهایم.
محمود احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که آیا الگوهای سیاستهای پیشین اسلامی و ایرانی نبوده است که شما گفتهاید برنامه پنجم با الگوی ایرانی اسلامی تدوین می شود؟ پاسخ داد: الگوی اسلامی و ایرانی الگوی دائمی ماست. البته تاکید مقام معظم رهبری نیز بر این امر بود و برنامه پنجم فرصت مناسبی است که تا بیشتر به سمت این الگو گام برداریم.
وی در مورد سفر مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورمان گفت: سفرهای زیادی صورت می گیرد. مساله هسته ای اکنون در مرحله پایانی یک تشنج سنگین است اما درباره موضوع هستهای مواضع ما روشن است.
احمدی نژاد درباره حمایتهایی که پوتین در پایان دروه ریاست جمهوری خود از تحریمها علیه ایران کرد، گفت: دوران ادبیات تهدید تمام شده اما در گفتگوهایی که با مقامات روسی داشتیم از فشارهایی که توسط دیگر قدرتها بزرگ بر انها می آید، مطلع شدیم. اما این صحبتها خیلی تاثیر بر مناسبات ما نخواهد داشت.
رئیسجمهور در پاسخ به سوال دیگری در مورد تحریمهای شورای امنیت گفت: کل اعضا شورای نگهبان 15 هستند. وقتی این اعضا میگویند این قطع نامه را تحت فشار امضا کردیم و در هیچ جلسهای نیست که از حمایت خود از ایران سخن نگویند چگونه توقع دارید این قطع نامه جنبه اجرایی داشته باشد. معلوم است که این به بازی بیشتر شبیه است .
وی درباره محتویات بسته پیشنهادی و اینکه برای چه کسانی ارسال شد و آیا در این بسته در مورد مذاکره با آمریکا نیز بحثی شده است، گفت: ما تاکنون این بسته را به دبیرکل سازمان ملل، سولانا، کشورهای چین، روسیه و سوئیس به دلیل پیگیریهای این کشور ارائه کردهایم. بارها اعلام کردهایم که برای گفتگو به جز با رژیم صهیونیسی هیچ کسی را محدود نمیکنیم اما فقط مذاکره در شرایط عادلانه.
وی تصریح کرد: در سفر قبلی به نیویورک اعلام کردم که حاضر هستیم با بوش در باره مسائل جهانی مناظره کنیم و حتی در سفر بعد نیز حاضرم با کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا در مورد مسائل جهان مناظره کنم.
احمدی نژاد تصریح کرد: فضایی ایجاد میکنند که احساس میشود همه با هم دعوی می کنند اما واقعیت این است که با گفت و گو هم چیز بهتر حل میشود ولی در شرایط برابر ما اهل گفت و گو هستیم اما در شرایط نابرابر حاضر نیستیم با هیچ کس قدرتی مذاکره کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مافیای سازمان بازرسی یا سازمان ثبت گفت: من در سخنان قبلی خود به هیچ وجه در مورد خود سازمان بازرسی یا سازمان ثبت چیزی نگفتم اما شما می گویید مافیا وجود ندارد خوب اسمش را بگذارید «شمافیا» !
رئیس جمهور ادامه داد: این که یک نفر 1700 هکتار زمین تصرف کرده و کسی نمی تواند از چنگ او درآورد و پیگیری های دولت هم نتیجه ندهد و بازگرداندن آن سالها طول بکشد آیا این مافیا اقتصادی نیست؟ شما اعتقاد ندارید که اینها شبکهای حمایت میشود؟
احمدی نژاد گفت: در ملاقات که در حضور آقای نیازی بود نیز گفتم که حرف ما را مخدوش کرده بودند. در سازمان ثبت کارکنان شریفی کار میکنند شاید ده هزار نفر در آنجا مشغول باشند همه آنها که با این مافیا مرتبط نیستند. همین داستان زمین خواری که آقای دادستان چند وقت پیش گزارش داد حاکی از چه بود اینها مافیا هستند، شبکه ای کار میکنند؛ آفتابه دزدی نیست.
خبرنگار مهر پرسید که در خبرها آمده است دولت در پی برنامهریزی برای تکرقمی کردن میزان نرخ سود بانکی است. آیا تصمیمات دولت موجب تشدید مشکلات گذشته میشود؟
رییسجمهور پاسخ داد: تردید نکنید که کاهش سود تسهیلات به توسعه سرمایهگذاری منجر میشود. این یک اصل اقتصادی است. هرجا که بناست اقتصاد به سرمایهگذاری تحریک شود، کاهش سود بانکی عامل بسیار مهمی است. البته ما نمیخواهیم اینجا تحلیل اقتصادی کنیم. در قانون برنامه چهارم توسعه دولت موظف شده تا سال پنجم برنامه رقم سود را تکرقمی کند. البته ما دو دسته عقود مشارکتی و مبادلهای داریم که دولت دنبال کاهش سود عقود مبادلهای است و عقود مشارکتی بسته به میزان سودآوری طرحهایی است که در مشارکت قرار میگیرند.
وی گفت: برای بخش مسکن و کشاورزی، صنعت و معدن، دولت 10 درصد سود را تعیین کرده است که البته برای تشویق بانکها دو درصد را دولت جداگانه یارانه میدهد اما کسانی که استفاده میکنند 10 درصد است و برای بخش بازرگانی و خدمات این مبلغ 12 درصد است.
خبرنگار رویترز پرسید: اگر در بسته پیشنهادی 1 + 5 تعلیق موقت توسعه فعالیتهای هستهیی ایران در طول مذاکرات و متقابلا تعلیق تحریمهای اعمال شده علیه ایران مطرح شده باشد، آیا ایران حاضر است آن را بررسی کند؟ با بیان اینکه شما اطلاع دارید از بسته یا اینکه فرض میکنید؟
احمدینژاد گفت: پس دست رویترز است، اما ما هنوز خبر نداریم. من فکر میکنم پیشداوری نکنیم. اجازه دهید بسته را بدهند و ما ببینیم اصلا پیشنهادات چه چیز است؟ ممکن است اگر 50 پیشنهاد باشد ما با چهار تای آن مخالفت کنیم و درباره مابقی گفتوگو کنیم. اما مسلم است که ملت ایران در حقوق خود جدی است و حقوق خود را به مذاکره نخواهد گذاشت. این سیاست قطعی و اعلام شده ایران است.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد پویا مبنی بر اینکه درباره خروج دنیا از بحران اقتصادی چه توصیه و یا نظری دارید؟ گفت: همانطور که در ابتدای صحبتم اشاره کردم درست است که در جهان خشکسالی هست، اما بحران مواد غذایی حاصل مدیریتهای غلطی است که در دنیا اعمال میشود. ما برای رفع این بحران پیشنهادهایی را تهیه کردیم و انشاءالله در اجلاس فائو در رم که به زودی تشکیل میشود، این پیشنهادات را اعلام خواهم کرد. فکر میکنیم راههای برونرفتی داریم به گونهای که همه ملتها بتوانند از منابع کافی و غذای مکفی برخوردار باشند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان که پرسید متاسفانه گزارش رسمی و روشن از سوی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکنون ارایه نشده است و همچنین با توجه به جلسه اخیر شما با دانشجویان ممکن است گزارشی در این خصوص ارایه شود؟ اظهار کرد: آقای داوودی دبیر ستاد هستند نه سخنگو. علیالقاعده سخنگو باید گزارش کار را ارایه کند. آنچه به دولت مربوط میشود این است که با همه توان تلاش میکند تا راههای اصلی را مسدود کند و البته از گذشته نیز این کار را انجام داده است، اما مواردی هست که به نسبت حجم اقتصاد و عملیاتی که در کشور انجام میشود موارد معدودی است. در عین حال در فرهنگ اسلامی ایرانی، اگر در تمام سرزمین ایران یک تخلف باشد از دید ملت ایران یک تخلف هم پذیرفته نیست.
وی گفت: همه تلاش داریم تا آن یک تخلفها هم وجود نداشته باشد. نسبت تخلفات به گردش اقتصاد و تعداد فعالیتها خیلی کم و ناچیز است، اما بالاخره اینجا ایران است و فرهنگ پاکی، دوستی و ایمان حاکم است و هر یک تخلف هم برای ما بزرگ جلوه میکند.
رییسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار موج مبنی بر اینکه در تمام سخنرانیهایتان مشکلات اقتصادی کشور را ناشی از مافیای اقتصادی دانستهاید. چرا همیشه ناکامیهای اقتصادی را به گردن مافیا میاندازیم؟ اگر شما معتقد به وجود مافیا هستید چه معذوریتی برای معرفی این افراد دارید؟ پاسخ داد: در کجا و کی و چه کسی مشکلات اقتصادی را به گردن مافیا انداخته است؟ ما یکسری مشکلات اقتصادی داریم اما برخی عملکردهای مافیایی هم داریم هرچند که عملکردهای مافیا مشکلات اقتصادی را تشدید میکند.
احمدینژاد ادامه داد: قبل از سفر به حج عوامل اقتصادی را برشمردم. همچنین در قم هم عوامل را گفتم و برخی اخلالگریها را هم اشاره کردم والا کسی نمیگوید عامل اصلی مشکلات اقتصادی ما وجود شبکههای مافیاست. البته آنها هم آسیبهایی میرسانند اما عوامل دیگری هم داریم.
وی گفت: دولت اینها را به طور دقیق شناسایی کرده و انشاءالله در هفته اول تیر آن را به طور مشروح منتشر خواهد کرد.
رییسجمهور در پاسخ به اینکه یعنی گروه مافیا را معرفی خواهید کرد؟ گفت: ریشه مشکلات اقتصادی را خواهم گفت اما اینکه چرا افراد معرفی نمیشوند؛ خب کمی هم تحرک خبرنگاری بکار بگیرید و به دنبال اینها بگردید.
رییسجمهور در بخش پایانی نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ایران مبنی بر اینکه « بر اساس سند چشمانداز رشد اقتصادی باید سالانه ٨ درصد باشد در حالی که رشد اقتصادی در حال حاضر ٥ / ٦ درصد است و ٥ / ١ درصد باقیمانده نیز باید از طریق بهرهوری تامین شود، دولت در این مورد چه برنامهای خواهد داشت،» گفت: ٥ / ٢ درصد رشد اقتصادی ما در برنامه مربوط به بهرهوری است. دولت تلاش کرد طی ٢ سال عدد و نسبت بهرهوری را دو برابر کند و این کار انجام شد، اما بهرهوری به عوامل گوناگونی از جمله، مقررات، ساختارها، دیدگاهها و مناسبات و موارد دیگر بستگی دارد و چیزی نیست که بتوان به طور جهشی آن را افزایش داد.
وی ادامه داد: با این حال در طرح تحول بزرگ اقتصادی که دولت تهیه کرده نگاه ویژهای به این بخش شده و سعی کرده ریشهها و مشکلات را درمان کند تا در بهرهوری به سرعت به عدد مد نظر برسد.
در ادامه مصاحبه مطبوعاتی رییس جمهوری خبرنگار روزنامه اعتماد ملی گفت: من به عنوان نماینده روزنامه منتقد دولت دو تا سوال دارم و از آنجا که دولت نهمیها میگویند با این روزنامهها ارتباط خوبی دارند، لطف کنید دو تا سوال را جواب دهید .
رییس جمهوری با خنده گفت: هم انتقاد میکند و هم جایزه میخواهد بگیرد، عجب .
سپس این خبرنگار پرسید: به سوال اولم به عنوان یک شهروند ایرانی پاسخ دهید نه به عنوان رییس جمهوری. چون ممکن است به عنوان رییس جمهوری از دولت دفاع کنید. میخواستم بدانم به عنوان یک شهروند ایرانی، وضعیت معیشی مردم را چگونه ارزیابی میکنید ؟
خبرنگار اعتماد ملی افزود: سوال دومم در رابطه باابهامات و شایعات زیادی که مطرح است میباشد. جنابعالی مدیریت و دولت تان را بگونهای متصل حضرت ولیعصر (عج ) میدانید . لطفا در مورد این ابهامات پاسخ دهید ؟ رییس جمهوری خطاب به این خبرنگار گفت: شما ابهام دارید؟ خبرنگار گفت: میخواهیم تایید یا تکذیب کنید.
رییس جمهوری پاسخ داد: فکر میکنم وضعیت معیشت سرجمع بهتر از قبل است. مصرف سرانه ، قدرت خرید افزایش یافته است . البته به دلیل بعضی بخش ها که گرانیهایی اتفاق افتاد که نمیخواهم اینجا ریشه هایش را بیان کنم ، در بعضی بخشها آن چیزی که ما میخواهیم نیست . یعنی خارج از توقع است و به بعضی اقشار دارد فشارهایی وارد میشود مثل کسانی که متقاضی مسکن هستند احمدی نژاد تصریح کرد: اما در مجموع قدرت خرید در کشور ما در سه سال اخیر افزایش پیدا کرده است. فاصله هزینهای دهکهای پایین و بالا مقداری کاهش یافته و بهبود پیدا کرده بالاخره با تخصیص پلکانی ، توزیع سهام عدالت و تقویت نهادهای حمایتی .اما اگر میپرسید که مطلوب ما هست و ما خوشحالیم از اینکه بعضی کالاها جهش پیدا کرده، نخیر مطلقا . ما ناراحتیم و همه تلاش دولت این است که اینها را معتدل و تعدیل کند .
رییس جمهوری اظهار داشت: ما علاقه مند بودیم که قدرت خرید افزایش پیدا بکند اما نرخها افزایش پیدا نکند یا بسیار کمتر از نسبتی که امروز افزایش پیدا کرده است ، باشد.اما عواملی خارج از اراده دولت وارد شد که داریم تلاش میکنیم آنها را مهار کنیم.
احمدی نژاد اظهار داشت: اما بحثی دیگر که شما مطرح کردید، صحبت من در مشهد صحبت بسیار روشنی بود . اینها اعتقادات ماست.حاکمیت و مدیریت کلی جهان به دست خدای متعال است و به اذن خدا در اختیار ولی خداست.
رییس جمهوری افزود: من دیدم شاید روزنامه شما بود نوشته بود یا کسی دیگر ، خیلی سطحی برخورد شد با قضیه که آقا نگویید اگر بگویید، برنج گران می شود ، امام زمان زیر سوال میرود . این چه حرفی است . خدا زیر سوال میرود . مگه ما معتقد نیستیم خدا حاکم بر جهان است چرا شر و ظلم است ؟ این حاکی از عمل من و شماست. نفی حاکمیت خدا که نیست . من و شما خوب عمل کنیم همراه بشویم با حاکمیت الهی همه چیز درست میشود.عدهای سوء استفاده می کنند . دولت آمریکا لشکرکشی میکند آدمها را در عراق میکشد و صهیونیست ها آدمها را میکشند. این نفی حاکمیت خدا نیست.
رییس جمهوری گفت: حاکمیت خدا، همهاش خیر ، هدایت، نور و عشق است اما ذات بد برخی آدمها شر درست میکند . این را باید تفکیک کنید.این حرف بسیار حرف روشن و متعالی است . شما اگر نفی کنید حاکمیت خلیفه الهی را این منجر به نفی حاکمیت خدا خواهد شد.
رییس جمهوری گفت: میخواهم یک توصیه کنم ، اعتقادات را بعضیها وارد بازی های سیاسی نکنند .اینها اعتقادات ماست. من یک بحث علمی کردم. کسانی اگر بحث علمی دارند که این را نفی میکند بیایند مطرح کنند . دعوا نداریم با هم . توهین و مسخره بازی و مسخره کردن نباید باشد . یک بحث علمی است . کسی مطرح کرده در جامعه و بسیار هم بنیادی است و متکی به ایات الهی و احادیث و یک منطق بسیار روشن است و منطبق بر منطق عقلی است .
وی تصریح کرد: اگر کسی منطق دیگری دارد، نفی میکند بیاید به صراحت مطرح کند. ما در دولت تمام وقت مشغول ضرب و تقسیم و حساب و کتاب و بحث کارشناسی و مذاکرات و پیگیری علمی کارها هستیم اما اینکه منکر شویم امدادهای الهی و امام عصر را نسبت به جامعه بشری و ملت مان و امامت امام را انکار کنیم ، چیز خیلی بدی است.
احمدی نژاد گفت: انذار میدهم بعضی آقایان را . متاسفانه یا متوجه نشدند یا اطلاعات غلط گرفتند. بیمحابا وارد شدند ، حرفی زدند که خیلی حرف بدی بود. حتی اظهار نظر کردند راجع به ظهور امام زمان (عج) که به نظر ما چند صد سال دیگر هم محقق نمیشود. خیلی حرف زشتی است . شما چه کاره اید که پیش بینی میکنید.
رییس جمهوری گفت: دعوت به امام زمان دعوت به عدالت است . هر کس میگوید مردم امام زمان ، میگوید مردم بیایید خوبی ، عدالت ، برادری ، پاکی، خدمتگزاری و فداکاری و هر کس به خدا دعوت میکند در واقع دارد به اینها دعوت میکند .
احمدی نژاد افزود: ما میگوییم مردم حرکت کنید به سمت حکومت عدالت.حکومت عدالت مال امام است. بیایید برای عدالت، پاکی، دوستی و عشق. این حرف ها کجایش اشکال دارد . اگر حرف مترقی تری از این دارید ارایه کنید. پنبه اومانیسم و غیره زده شد . ته آن کشتار بچههای فلسطینی ، عراقی و لبنانی و غارت ثروت ملتها درآمد.
وی اضافه کرد: حرفی که ما میزنیم حرف همه پیامبران الهی و صالحان عالم است .من تعجب میکنم اگر خودتان را رقیب دولت میدانید بیایید کارهای دولت را نقد کنید چرا در اصول خودت را خراب میکنی.
در ادامه این نشست خبری خبرنگار روزنامه ابتکار نظر رییسجمهور را درباره تعطیلی سفارت انگلستان در تهران در پاسخ به شیطنتهای دولت این کشور در بسیاری از وقایع و تفرقهافکنیها، همچون سفارت ایالات متحده، پرسید که دکتر احمدینژاد در پاسخ، با اشاره به سوابق اقدامات انگلستان در حافظه تاریخی ملت ایران اظهار داشت: این حرف دل ملت ماست که نتیجه رفتار و سابقهی شما (غرب) است.
وی افزود: سال گذشته پیام دادهاند که میخواهیم سابقهی خود را پاک کنیم و ما استقبال کردیم، گفتیم پاک کنید؛ اما هرجا بروید همین است. فکر نکنید این امر مخصوص ملت ایران است، در عراق، افغانستان، سودان و ... با یک مقدار بالا و پایین همین هست.
رییسجمهور در پایان گفت: آقای مردوخی (خبرنگار ابتکار) خواست احساسات ملت ما را نسبت به شما که بداخلاقی میکنید، بیان کند؛ اما فرصت برای اینکه جبران کنید وجود دارد .(شهاب نیوز)