وزیر ارشاد: 20 بار به مجلات تذکر دادیم که عکس زنان روی جلد ممنوع است!!!
آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: در حالی که حدود سه سال از روی کار آمدن دولت نهم می گذرد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بار دیگر سیاست های دولت اصلاحات را در حوزه فرهنگ و هنر به طور جدی مورد نقد قرار داد. وی در سخنانی که در دانشگاه امام صادق(ع) انجام داد، سیاست های فرهنگی دولت خاتمی در حوزه های سینما، مطبوعات، موسیقی، هنرهای تجسمی و نمایش را به شدت نقد کرد و در مواردی آنها را مخالف اسلام و نظام جمهوری اسلامی دانست. وی در بخش هایی از این مراسم، صدا و سیما را نیز به طور ضمنی مورد نقد قرار داد. وی به برخی از موسیقی های غیرمجاز اشاره کرد که ...
از صدا و سیما پخش می شوند و با تاکید بر اینکه وزارت ارشاد تنها مکان قانونی مسوول ارائه مجوز موسیقی است، گفت سازمان صدا و سیما هم برای پخش موسیقی باید از معاونت هنری وزارتخانه مجوز بگیرد. وی افزود؛ «با پیگیری موسیقی هایی که شنیده می شود دریافتم برخی از این موسیقی ها یا در دولت قبل مجوز گرفته اند یا مجوز تقلبی دارند که با آنها برخورد شده است.»
وزیر ارشاد در نقدی که به طور جدی در مورد مطبوعات در دولت قبل طرح کرد از کفر گویی ایشان در آن دوره سخن گفت. وی همچنین به موضوع لغو امتیاز 8 نشریه در روزهای آخر سال گذشته پرداخت و با بیان اینکه این نشریات به سخیف نگاری می پرداختند بازگشت آنها را ناممکن دانست و نتیجه برخورد با این نشریات را سپاسگزاری تعداد زیادی از افراد متدین جامعه دانست و گفت؛ «بعضی هم دست به جمع کردن امضا زدند و همه جامعه هنری را پای این کار آوردند و چه با تقاضا و چه عتاب گفتند که چرا تعطیل کردید و هیات نظارت هم پاسخش این بود که طبق قانون عمل کرده است.» وی افزود؛ «در آخر سال گذشته 8 نشریه را هیات نظارت که ما هم عضوش هستیم لغو مجوز کرد که این قاطع ترین نوع برخورد است که قابل برگشت هم نیست، چرا که در طول دو سال گذشته 20 بار تذکر داده شده بود که استفاده از عکس زنان روی جلد و در صفحه ممنوع است.» صفارهرندی با اشاره به اینکه چرا آنها نمی گویند که چرا روان جوانان ما با این جور وقاحت نگاری ها آلوده می شود، گفت؛ «ما سهمیه کاغذ بیش از 70 نشریه را اوایل سال 86 قطع کردیم و از امکان خودمان در وزارتخانه استفاده کردیم.»
صفارهرندی در بخشی دیگر از سخنانش پیکان انتقادش را به سمت سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد دولت اصلاحات در عرصه سینما متوجه کرد. وی در این مورد گفت؛ «در دولت قبل موج فیلم های دختر و پسری راه افتاده و مضامین خانوادگی و اخلاقی از این هنر دور شده بود که بخشی از آن سلبی بود و باید جلوی آن گرفته می شد.» وی با بیان اینکه دولت نهم وارث فیلم هایی بود که در جریان ساخت آن نبوده گفت که این دولت کوشیده با کنترل روی مجوزهای ساخت و اکران به تدریج روی این مساله مسلط شود. وی در ادامه گفت؛ «در جشنواره فیلم سال گذشته هیات داوران فیلم های مساله دار را به جشنواره راه نداد و فیلم هایی خوب و سالم چون «آواز گنجشک ها»، «فرزند خاک»، «به همین سادگی» و از این دست به نمایش درآمد.» وی از جشنواره تئاتر اهواز به عنوان مصداقی برای حرف هایش در زمینه انحراف سیاست های فرهنگی دولت قبل یاد کرد و گفت؛ «در جشنواره تئاتر در دوره قبل، هنرپیشه های خارجی مرد، چیزی نزدیک به لخت و عریان بودند. یا در تئاتر اهواز زن ها با لباس بدن نما رقصیدند و از دید مسوولان، آن حرکت، حرکتی آوانگارد و پیشرو عنوان شد. اما اگر در این دوره کسی بخواهد به آن عرصه نزدیک هم شود به تعبیر حضرات با سانسور و ممیزی روبه رو خواهد شد، چرا که ما آن را خلاف قانون می دانیم.» به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آن سینما انقلاب و ارزش ها مسخره شدند و حتی عقاید دینی را به تمسخر گرفتند اما هم اکنون موردی نیست مگر اینکه کسانی که می بینند به خاطر چند لایه بودن مفاهیم متوجه نشده باشند که البته وقتی فهمیدند جلوی مجوز صادر شده را گرفتند و شما هم نمونه اش را دیدید. صفارهرندی افزود؛ «امروز کار به جایی رسیده که اگر یک کتاب از زیر دست بررسی در رفته است، سریع توی بازار می رویم و هرچه از آن کتاب باشد جمع می کنیم و خسارت نیز به مولف و ناشر پرداخت می شود اما نمی گذاریم جامعه از قبل یک کتاب در معرض آسیب فرهنگی قرار بگیرد.» وی ادامه داد؛ «من ادعایی می کنم و می گویم اگر تدابیر، اجرایی شود وضعیت فرهنگ رشد مطلق خواهد داشت. در آثار تجسمی در دوره یی نگاه می کردیم و می دیدیم اثری خیلی وقیح است و تبدیل به کتاب هم شده و چاپ شده است، اما وقتی جریان سالم سازی در دستور کارمان باشد دیگر چنین آثاری بیرون نمی آید و وقاحت نگاری جای خودش را به سلامت نگاری می دهد.» صفار هرندی در بخشی دیگر از سخنانش با استناد به یک نظرسنجی که با سوالاتی مشابه در دوره گذشته و حال انجام شده، نتیجه نظرسنجی را در دوره گذشته فاجعه بار توصیف کرد و در مقابل از پیشرفت مسائل فرهنگی در سال 86 گفت.