آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

دوره هشتم مجلس شورای اسلامی افتتاح شد

دوره هشتم مجلس شورای اسلامی افتتاح شد

 

آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: مراسم افتتاحیه هشتمین دوره قانونگذاری مجلس شورای اسلامی طی مراسمی با حضور مقامات ارشد جمهوری اسلامی برگزار شده است.

در مراسم روز سه شنبه، 27 مه (7 خرداد)، پیام آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، توسط رئیس دفتر وی قرائت شد و پس از سخنرانی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور، وزیر کشور گزارشی را در مورد نحوه برگزاری انتخابات دوره هشتم مجلس ارائه داد.

آیت الله خامنه ای در پیام خود خطاب به مجلس، کسانی را که افزون طلبان و سلطه گران می خواند متهم کرد که ...

 استقلال و هویت ملت ها را نشانه گرفته اند اما اظهار داشت که ملت ایران توانسته است بر "ترفندهای پیچیده دشمنان" فائق آید.

وی با توصیف نظام حکومتی در ایران به عنوان الگویی از مردمسالاری، از شرکت مردم در انتخابات اخیر قدردانی کرد و آن را آزمونی ملی نامید.

رهبر جمهوری اسلامی در این پیام از نمایندگان دوره هفتم مجلس به خصوص غلامعلی حداد عادل، رئیس، و اعضای هیات رئیسه مجلس مجلس قدردانی به عمل آورد.

آیت الله خامنه ای یادآور شد که دوره هشتم مجلس شورای اسلامی با سومین دهه پس از انقلاب مصادف شده است و گفت که موضوع اصلی در این زمان پیشرفت علمی، اقتصادی، اخلاقی و فرهنگی و برقراری عدالت در جنبه های مختلف است.

وی گفت که وظیفه اصلی مجلس نظارت و همکاری صمیمانه با قوای دیگر است و در حالیکه مجلس نباید مسئولیت نظارتی خود را نادیده بگیرد، اما این وظیفه نباید به معنای رقابت با دولت باشد.

رهبر جمهوری اسلامی گفت که "محور کار و عمل در کشور و نماد داخلی و خارجی نظام جمهوری اسلامی، عمدتا قوه مجریه است" و افزود که همه باید به دولت برای ایفای نقش آن کمک کنند و در عین حال، از دولت نیز خواست که به قوانین مصوب مجلس پایبند باشد و از آن تخلف نکند.

آیت الله خامنه ای گفت که در حال حاضر "دولت و مجلس را مردمی مومن و انقلابی و وفادار به ارزش ها و اصول اسلامی انباشته اند" و افزود که در نتیجه، تعامل دو طرف بیش از همیشه دیده می شود.

لزوم تدوین نظریه بومی

در مراسم افتتاحیه مجلس، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور نیز در سخنانی انتظارات خود از مجلس هشتم را بر شمرد و ضمن تاکید بر استقلال رای قوای سه گانه، گفت که موفقیت مجلس و دولت به هم گره خورده و افزود "برای دولت، هیچ چیز بهتر از یک مجلس آگاه، شجاع و حاضر در صحنه نیست."

وی وظایف متفاوت دولت و مجلس را ناشی از تقسیم کار برای اداره بهتر امور توصیف کرد و گفت که دولت وی به اجرای قوانین پایبند است.

رئیس جمهور ایران گفت که دولت و مجلس باید الگوی وحدت و همدلی را به جهانیان نشان دهند و افزود "متاسفانه بودند برخی که وقتی دولت و مجلس را پشتیبان هم می دیدند، بر می آشفتند و نمایندگانی را که در دفاع و پشتیبانی از دولت سخن می گفتند، متهم می کردند."

آقای احمدی نژاد گفت که لازم است قوای سه گانه جمهوری اسلامی همراه هم برای تحقق آرمان های این نظام تلاش کنند و "بدخواهان" را متهم کرد که در پی ایجاد اختلاف کوچک در داخل جمهوری اسلامی هستند تا برای مردم "نقطه یاس و برای خود نقطه امید ایجاد کنند."

آقای احمدی نژاد شرایط اقتصای ایران را نا مناسب دانست و گفت که جمهوری اسلامی گرفتار تورم، اتلاف منابع، بی انضباطی مالیاتی، توزیع ناعادلانه منابع، ناکارآمدی ساختار برنامه و بودجه، بهره وری اندک، و پائین بودن ارزش پول ملی است.

در عین حال، وی حل این مشکلات را از طریق کاربرد نظریه های علمی موجود رد کرد و گفت که "تئوری های موجود در جهان همین ظلم ها، فسادها، نابسامانی ها و رکود اقتصادی را به وجود آورده است."

رئیس جمهور ایران افزود که حاصل تئوری های اقتصادی، شرایط آمریکاست که، به گفته وی، "بیشتر مردم آن در فقر مطلق هستند."

محمود احمدی نژاد خواستار اجرای یک تئوری ملی در جمهوری اسلامی شد و گفت "مجلس با ظرفیت عظیم کارشناسی، همراه با دولت می تواند تئوری ملی و اسلامی را برای اقتصاد این سرزمین اجرا کند."

آقای احمدی نژاد جنبه دیگر ماموریت جمهوری اسلامی را اصلاح ساختارهای جهانی دانست و گفت "ساختن ایران و جهان، دو روی یک سکه است و برای پیشبرد آرمان های انقلاب در سطح جهانی باید تلاش کنیم."

گزارش برگزاری انتخابات

در همین مراسم، مهدی هاشمی، سرپرست وزارت کشور گزارشی را در مورد نحوه برگزاری انتخابات مجلس هشتم ارائه داد.

آقای هاشمی گفت که در انتخابات این دوره مجلس، از میان هفت هزار و 600 داوطلب نمایندگی، صلاحیت چهار هزار و 422 نامزد تایید شد در حالیکه 532 داوطلب تایید صلاحیت شده نیز بعدا انصراف دادند.

در نتیجه، رقابت انتخاباتی برای گزینش 290 نماینده مجلس از 207 حوزه انتخابیه بین سه هزار و 890 نفر نامزد صورت گرفت و در رای گیری مرحله اول که روز 24 اسفندماه برگزار شد، 205 نماینده به مجلس راه یافتند.

مرحله دوم رای گیری برای انتخاب 82 نماینده باقی مانده نیز در روز 6 اردیبهشت سال جاری در 54 حوزه با شرکت 164 نامزد انتخاباتی انجام شد.

سرپرست وزارت کشور گفت که در دوره هشتم مجلس، 51 درصد از نمایندگان دارای مدرک فوق لیسانس یا دکترا هستند که نسبت به مجلس هفتم، 22 درصد بیشتر است.

به گفته آقای هاشمی، در انتخابات دوره هشتم، 611 نفر زن نیز به عنوان داوطلب نمایندگی مجلس ثبت نام کردند که 308 تن از این افراد در رقابت های انتخاباتی شرکت داشتند و میان آنان، در مجموع هشت نفر زن به عنوان نماینده به دوره هشتم مجلس راه یافتند.

آقای هاشمی شمار شرکت کنندگان در انتخابات را حدود بیست و چهار میلیون و دویست هزار نفر و مشارکت واجدین شرایط رای گیری را 57 درصد اعلام داشت و گفت که میزان مشارکت در شهرهای بزرگ و مناطق سنی نشین نیز چشمگیر بوده است.

در جلسه روز سه شنبه مجلس، که به ریاست سنی محمد تقی رهبر تشکیل شد، نمایندگان منتخب مراسم تحلیف را برگزار کردند.

در مرحله بعد، تحقیق و رای گیری در مورد اعتبارنامه نمایندگان منتخب صورت خواهد گرفت.

گرچه در جمهوری اسلامی کسانی که صلاحیت آنان به تایید مراجع مختلف رسیده است حق شرکت مبارزات انتخاباتی مجلس را دارند، اما نمایندگان منتخب پس از راهیابی به مجلس نیز به بررسی و رای گیری درباره صلاحیت یکدیگر می پردازند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد