آمار جدید درباره گرانی ها
آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: در یک سال اخیر و با شدت گرفتن گرانی و افزایش تورم، فشارهای مالی به اندازهای بر طبقات محروم جامعه وارد میشود که بسیاری از خانوادهها، قادر به تأمین حداقل تغذیه مورد نیاز خود و فرزندانشان نیستند.
علت فشار شدید زندگی بر قشر محروم که غالبا از کارمندان و کارگران و مستمریبگیران هستند، عدم تناسب افزایش حقوق با گرانی و تورم است، به گونهای که افزایش 10 درصدی حقوق در سال 1387، پاسخگوی افزایش بی رویه قیمت کالاهای خوراکی ....
ـ که نیاز اولیه افراد برای زنده ماندن است ـ نیست.
فارغ از ارقام واقعی قیمتها در جامعه و گرانی موجود، حتی ارقام رسمی اعلامشده از سوی بانک مرکزی درباره افزایش قیمت کالاهای خوراکی در یک ساله اخیر، نشاندهنده فاصله عمیق میان افزایش درآمد و افزایش هزینه خانوارهاست.
مقایسه جدیدترین گزارش بانک مرکزی در تاریخ 10/3/1387 ـ که قیمت اقلام خوراکی در دهم خرداد جاری را اعلام کرده است ـ با گزارش اول تیر ماه سال گذشته همین بانک و تفاوت فاحش قیمتها در کمتر از یک سال نشان میدهد که قیمت مواد خوراکی در هفت گروه اصلی غلات، گوشت، لبنیات و تخممرغ، میوه و خشکبار، سبزیجات، قند و گروه روغن به طور متوسط 54 درصد افزایش یافته است.
همچنین متوسط افزایش گروه غلات و برنج 243 درصد، گروه گوشت قرمز و سفید 21 درصد، گروه لبنیات و تخممرغ 39 درصد، گروه میوه و خشکبار 27 درصد، سبزیجات 40 درصد، قند 5 - درصد، روغن 47 درصد و نوشیدنیها 20 درصد افزایش قیمت داشتهاند که با توجه به وزن در نظر گرفته شده برای هر یک از این گروهها در سبد کالای خانوار توسط بانک مرکزی، متوسط افزایش قیمت سبد مواد خوراکی در یک سال گذشته 3 / 51 درصد بوده است.
این به معنای آن است که قیمت مواد غذایی ضروری برای مردم در یک سال گذشته، بیش از 51 درصد گرانتر شده و با توجه به افزایش حقوق 10 درصدی، طبقات محروم و مستضعف ناگزیر خواهند بود که 40 درصد از مصرف مواد غذایی خوراکی خود را کاهش دهند و خود و فرزندانشان، روزگار را با شکمی گرسنه و دچار شدن به سوءتغذیه بگذرانند. (تابناک)