آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

در دانشگاه تبریز جه خبر است؟ توصیه هایی برای نیروهای حراستی دانش

در دانشگاه تبریز جه خبر است؟ توصیه هایی برای نیروهای حراستی دانشگاه تبریز

 

آذربایجان اویرنجی حرکاتی : جنبش دانشجویی زاییده مدرنیسم است یا به بیان بهتر و دقیق تر دانشگاه زاییده افکار نسل اول مدرنیسم و جنبش دانشجویی نیز زاییده افکار، ایده ئولوژی ها و تحولات ساختاری و نیز فشارهای ساختاری تولید شده در دانشگاه است. به نظر برخی در کشورهای توسعه یافته (علی الخصوص به خاطر توسعه سیاسی) جنبش دانشجویی از بین رفته. این بیان دقیق نیست و نیاز به توضیح دارد. باید توجه کرد که مدرنیسم از آنجا شروع شد که انسان با افزودن به بضاعت و جسارت فکری خود شروع به پاسخ یابی برای سؤالات اساسی ای کرد که قرن ها حتی از فکر کردن به آنها واهمه داشت اما با پیشرفت مدرنیسم، انسان به پرسش از مدرنیسم برخواست که منجر به پرورش گفتمان پست مدرنیسم شد که در آن اصلی ترین وظیفه فکری در حیات بشری ایجاد پرسش های جدید است و پاسخ گویی به این پرسش ها در اولویت دوم است...

پس شاید بتوان گفت که در کشورهای پیشرفته جنبش دانشجویی بیشتر سعی در طرح پرسش دارد تا فعالیت سیاسی در جامعه ی ما که هیچ آثاری از توسعه سیاسی در ان دیده نمی شود هنوز هم وظیفه خطیر فعالیت و توسعه سیاسی بر عهده جنبش دانشجویی است که اصلی ترین شاخصه ان آگاهی و وابسته نبودن به طبقه خاص است. پس نیرو های امنیتی که با ستاره دار کردن دانشجویان فعال سیاسی در حذف آنها از جنبش دانشجویی دارند بیشترین و بزرگترین صدمه را به توسعه سیاسی کشور می زنند در نتیجه آنها هیچ ادعایی مبنی بر وجود مصلحت هایی برای اعمالشان نمی توانند داشته باشند. در جامعه ما  ذهنیتی اشتباه وجود دارد مبنی بر اینکه قدرت فساد آور است. باید توجه کرد که قدرت در صورت مهار نشدن فساد آور است و نه ذات قدرت. ادعای وجود مصلحت هایی که هیچ کس حق آگاهی از آنها را ندارد نماد بارز قدرت فاسد است. آنچه مسلم است اینکه قدرت بیش از حد نیروهای امنیتی باید مهار شود. باید به این فکر کرد که چگونه می توان قدرت یا بهتر بگوییم سلطه نیرو های امنیتی  در دانشگاه تبریز را کاهش داد؟ و از طرفی دیگر به نیرو های امنیتی چند توصیه داریم.

1- در همه جای دنیا رسم است که نیروهای حراست دانشگاه اکثراً از بین افراد مسن و میان سال که دارای روحیه ی تساهل هستند انتخاب می شوند. اما متأسفانه نیروهای امنیتی دانشگاه تبریز از بالاترین  رده تا پایین ترین رده ها اکثراً جوان هستند.

2- تمامی نیروهای امنیتی دانشگاه تبریز(حتی اگر مدرک دانشگاهی نا معتبری و اهدایی هم داشته باشند)از سطح سواد حتی متوسطی هم برخوردار نیستند. این در حالی است که آموزش نیروهای امنیتی (علی الخصوص در دانشگاه) در کشورهای دیگر بسیار مهم تلقی می شوند. در چنین شرایطی بهتر ایست نیروهای امنیتی خود به سوادآموزی بپردازند.

3-نیروهای امنیتی دانشگاه باید روحیه ی تساهل و مدارا را در درون خود پرورش دهند برای این کار بهتر است آنها به مطالعه آثار فیلسوفان و اندیشمندان بپردازند تا بدانند که امروزه اندیشه ها وجود دارند نه یک اندیشه.

4-دانشگاه تبریز باید با برگزاری کلاس های آموزش تحلیل سیاسی، قوه ی تحلیل نیروهای رده بالای حراست را افزایش دهد تا روحیه ی دگماسیستی آنان کاهش یابد.

5- نیروهای حراست باید توجه کنند که از لحاظ قانونی آنان زیر مجموعه ای از سیستم دانشگاه تبریز و در سطح کلان وزارت علوم هستند و در حقیقت کار گزار تصمیمات مسئولین دانشگاه و نه کار فرمایی برای مسئولین و نه حتی نهادی موازی تصمیم گیرندگان دانشگاه.

6- با اینکه اکثر مسئولین و کارشناسان حراست دانشگاه تبریز ادعا می کنند که رشته ی تحصیلی آنها حقوق است ( کسانی که این ادعا را دارند عبارتند از : محمود عادلی، وحید باغبان، سید سجاد حسینی، فرهاد اسماعیلی و...) اما آنها علی الخصوص در مواقعی که عصبانی می شوند آشکارا ادعا می کنند که قانون چیزی جز دستورات حراست نیست. توصیه ی به آنها اینست که با پرورش قوه ی عقلانیت  در خود از نشان دادن عکس العمل های روانی بکاهند و با مطالعه کتاب های درسی رشته ای که ادعای تحصیل در آن را دارند به خود بقبولانند که قانون نه تنها چارچوب که بالاتر از همه چیز است.

7- ایجاد فضای گفتمان با دانشجویان برای مفاهمه ی بیشتر.

8- احترام به قانون، دانشجو، مسئولین دانشگاه علی الخصوص رئیس دانشگاه.

9- عدم صدور نیروهای امنیتی به دیگر ارگان ها و مراکز دانشگاه.

حراست دانشگاه تبریز با فشار ب مسئولان سعی در نفوذ دادن نیروهای خود به مراکز تصمیم گیر و فرهنگی دانشگاه تبریز دارن. حضور جواد حقیقیان( کارشناس الهیات) در سمت معاونت مدیر فرهنگی دانشگاه تبریز و فرهاد اسماعیلی کارمند سابق دبیرخانه های دانشگاه در سمت مسئول نشریات مدیریت فرهنگی نشان از چارچوب نشناسی و سلطه حراست در دانشگاه تبریز دارد. دخالت های آشکار حراست در تصمیم گیری های کمیته انضباطی نیز از دیگر اعمال غیر قانونی حراست دانشگاه تبریز است.

10- شفاف و قانونی نمودن اعمال و روندهای اجرایی اداره ی حراست دانشگاه تبریز.   

http://www.tabriz-un.blogfa.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد