عدم نقدینگی واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی را با بحران مواجه کرده است.
آذربایجان اویرنجی حرکاتی : دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز گفت: تعدادی زیادی از واحدهای تولیدی صنعتی استان به علت بالا رفتن هزینه تولید با عدم فروش محصولات خود مواجه شدهاند و عدم نقدینگی این واحدها را با بحران مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، کریم صادق زاده امروز در نشست ماهانه جامعه کارگری استان آذربایجان شرقی با ارائه گزارشی از وضعیت واحدهای تولیدی صنعتی استان گرانی بیرویه مواد اولیه کالاها، عدم حمایت جدی از صنایع و ورود بیرویه کالای قاچاق به کشور از عمده مشکلات صنایع استان عنوان کرد.
وی با انتقاد از بیتوجهی مسئولان نسبت به وضعیت واحدهای تولیدی استان خاطرنشان کرد: ادامه این وضعیت میتواند به بروز بحرانهای کارگری منجر شود.
صادق زاده با اشاره به برخی اقدامات خانه کارگر تبریز در حمایت از واحدهای تولیدی صنعتی استان اظهار داشت: در پی مواجه شدن برخی واحدهای تولیدی استان با مشکل عدم فروش با مذاکرات انجام شده تعاونیهای مصرف کارگری اقدامات اساسی در فروش کالاهای اصلی و استانی در شبکه توزیع تعاونیهای مصرف قرار گرفته و این حرکت تعاونیها در نوع خود بینظیر در حمایت اشتغال و تولیدات استانی بود.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود از وضعیت واگذاری و فروش برخی واحدهای تولیدی صنعتی در استان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه خصوصیسازی در کشور ما بیشتر به خودمان سازی شبیه است و کارخانجات نه تنها به افرادی واگذار میشود که هیچ تجربهای در مدیریت واحدهای تولیدی ندارند بلکه این افراد پس از آنکه صاحب کارخانه شدند انتظار حمایت گسترده از سوی دولت و پرداخت تسهیلات و وام از دولت را دارند که توانایی دولت هم در این زمینه محدود و معین است.
وی با اشاره به تجربه ناموفق در واگذاری برخی واحدهای تولیدی در کشور گفت: واگذاری شتابان و بیبرنامه برخی واحدهای تولیدی آنهم به بهای پایه پیشنهادی نازلی که به شکل مزایده اعلام میشود به هیچ وجه در راستای منافع ملی و منطقهای نیست.
مشاور امور کار و کارگری شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی افزود: اینک کسانی داعیهدار واگذاری کارخانجات شدهاند که در کارنامه مدیریت اجرایی آنان حتی تاسیس و راهاندازی یک واحد تولیدی جدید دیده نمیشود چون آنان از مشکلات ایجاد این واحدها خبری ندارند به راحتی میتوانند چوب حراج سرمایههای ملی را به دست بگیرند.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز همچنین با بیان اینکه گرانی بیرویه کالاها و از سوی عدم تناسب دستمزد کارگران با هزینه روزمره سبب شده تا وضعیت معیشتی کارگران روز به روز حادتر شود گفت: متاسفانه در چنین شرایطی که خانه کارگر به عنوان تنها نهاد صنفی کارگران که مشکلات این قشر و بیمهری به آنان را گوشزد میکند به سیاسیکاری متهم میکنند.
وی قانون کار جمهوری اسلامی ایران را یادگار حضرت امام(ره) به کارگران دانست و گفت: قانون کار متعلق به کارگران است و اگر قرار است حمایتی از کارفرمایان و صاحبان سرمایه صورت گیرد باید بدون تغییر قانون کار و از طریق تصویب قوانین حمایتی دیگر صورت گیرد.
محمد منافی رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیتهای شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: شورای اسلامی استان در واقع نمایندهای از مجموع 6 هزار و 500 شورای اسلامی شهر و روستای استان است که در راستای ایفای نقش سازنده این شورا تشکیل شده است.
وی با اشاره به جایگاه شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی در شورای عالی استانها گفت: شورای اسلامی استان به واسطه پشتوانه قوی خود هم اکنون مسئولیت دبیرخانه شوراهای اسلامی در شمالغرب با تحت پوشش قرار دادن پنج استان دارد و علاوه بر کسب عنوان شورای اسلامی استان نمونه در پیگیری مشکلات و ارائه طرحهای جدید نقش سازنده و حضوری پربار در شورای اسلامی عالی استان ها دارد.
منافی کارگران را یکی از موثرترین اقشار در توسعه کشور دانست و گفت: شورای اسلامی استان اهمیت ویژهای را به کارگران و بحث اشتغال و مسایل کار و کارگری دارد.
وی با تاکید بر ایجاد ارتباط با نمایندگان جامعه کارگری و خانه کارگر تبریز خاطرنشان کرد: شورای اسلامی استان آمادگی دارد در جهت حمایت از کارگران و ایجاد امکانات از جمله تسهیلات رفاهی برای آنان هرگونه همکاری کند.
وی با اشاره به پیشگامی خانه کارگر تبریز در هویتبخشی به فعالیتهای جامعه کارگری استان آذربایجان شرقی گفت: نمایندگان جامعه کارگری و خانه کارگر تبریز میتوانند با توجه به جایگاه شورای استان آذربایجان شرقی پیشنهادهای خود را در خصوص مشکلات کارگران به این شورا ارائه کرده و این شورا نیز با توجه به اهرمهای قانونی که در اختیار دارد میتواند با کم کردن پروسه اداری نسبت به طرح آن در مراجع قانونی از جمله مجلس شورای اسلامی و ایفای نقش در تخصیص بودجههای استانی از طریق حضور در شورای برنامهریزی استان اقدام کند.
وی با اشاره به پیشگامی خانه کارگر تبریز در هویتبخشی به فعالیتهای جامعه کارگری استان آذربایجان شرقی گفت: نمایندگان جامعه کارگری و خانه کارگر تبریز میتوانند با توجه به جایگاه شورای استان آذربایجان شرقی پیشنهادهای خود را در خصوص مشکلات کارگران به این شورا ارائه نموده و این شورا نیز با توجه به اهرمهای قانونی که در اختیار دارد میتواند با کم کردن پروسه اداری نسبت به طرح آن در مراجع قانونی از جمله مجلس شورای اسلامی و ایفای نقش در تخصیص بودجههای استانی از طریق حضور در شورای برنامهریزی استان اقدام کنند.
رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی ایجاد تسهیلات رفاهی برای کارگران را ضروری دانست و گفت: با وجود آنکه تسهیلات رفاهی نیاز کارگران است اما در این میان آموزش این قشر رکنی اساسیتر برای آنان است چرا که با آموزش است که کارگران نه تنها میتوانند سطح فعالیتهای خود را ارتقاء دهند به واسطه همین رکن است که کارگران از حقوق حقه خود آگاه و حتی میتوانند نحوه تحقق آن را نیز عملی سازند.(فارس)