آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

تغییر ساختار و برکناری گسترده فرماندهان میانی سپاه

تغییر ساختار و برکناری گسترده فرماندهان میانی سپاه

 

آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: پس از اعلام تغییرات ساختاری در سپاه پاسداران از سوی محمد علی جعفری، این نیرو در هفته اول تیرماه شاهد برکناری و تغییرات وسیع و کم سابقه فرماندهان میانی بوده است.

در روزهای اخیر فرماندهان لشکر سیدالشهدای تهران، تیپ جواد الائمه خراسان شمالی، لشکر ۳۱ عاشورای تبریز، لشکر ۱۶ قدس گیلان، لشکر صاحب الامر قزوین و لشکر علی بن ابیطالب قم از سمت های خود برکنار و فرماندهان جدیدی جایگزین آنان شدند.

همزمان محمد حجازی، جانشین فرمانده کل سپاه ...

 منشاء این تغییرات را «دستور رهبر جمهوری اسلامی» اعلام کرد، و از انجام این تغییرات در سپاه و حوزه نمایندگی ولی فقیه سپاه پاسداران در سایر استان ها خبر داد.

به گفته آقای حجازی، «هم اکنون طبق برنامه ریزی انجام شده و دستور فرمانده سپاه پاسداران، مراکز فرماندهی ‪۳۱   گانه با مرکزیت سپاه در کشور فعالیت خود را آغاز کردند، و فرماندهان آنها در تمامی استان ها طی یک هفته آینده معرفی خواهند شد

تغییرات گسترده فرماندهان میانی

کمتر از یک روز پس از اعلام خبر ایجاد تغییرات ساختاری در سپاه، خبرگزاری فارس از تشکیل نخستین سپاه استانی کشور با نام «سپاه عاشورایی» در استان آذربایجان شرقی خبر داد.

محمد جعفر اسدی، جانشین بازرسی فرماندهی کل سپاه که به عنوان «نماینده ویژه» فرمانده سپاه در این مراسم حاضر بود محمد تقی اصانلو را به عنوان فرمانده سپاه عاشورایی استان آذربایجان شرقی معرفی کرد.

در تهران محمد حجازی طی مراسمی در کرج، علی فضلی، معاون سابق عملیات فرمانده کل سپاه پاسداران را به عنوان فرمانده سپاه سیدالشهدای استان تهران، و مرتضی شانه ساز زاده، فرمانده پیشین منطقه مقاومت بسیج استان تهران را نیز به سمت جانشین فرمانده سپاه سیدالشهدای استان تهران معرفی کرد.

در استان گیلان حسین همدانی که خبرگزاری فارس از وی به عنوان «نماینده ویژه فرمانده کل سپاه» نام برد، در هشتم تیرماه، نظرعلی علیزاده را به عنوان جانشین فرمانده سپاه قدس گیلان معرفی کرد، و بدین ترتیب هامون محمدی، فرمانده قبلی این لشکر از سمت خود برکنار شد.

وی هدف از تغییرات اخیر در سپاه پاسداران را «حفظ وحدت و در یک صف حرکت کردن نیروها» عنوان کرد، و گفت: «بنا به سفارش مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت سرپنجه های سپاه شامل پایگاه، حوزه، نواحی مقاومت، گردان های رزمی و تیپ ها، تدابیر مهمی در داخل سازمان ساختار سپاه به وجود خواهد آمد

در خراسان شمالی به گزارش خبرگزاری ایرنا، سرتیپ پاسدار نورعلی شوشتری به نمایندگی از فرمانده سپاه در مراسم معارفه فرمانده جدید سپاه خراسان شمالی حاضر شد.

وی، علی میرزاپور را به عنوان فرمانده جدید سپاه پاسداران خراسان شمالی معرفی کرد،و گفت که حسینعلی یوسف علیزاده، فرمانده پیشین لشکر جوادالائمه خراسان شمالی از این پس به عنوان جانشین فرمانده جدید کار می کند.

در قم نیز حجت الاسلام حسن طائب، جانشین فرماندهی بسیج، «سردار نوری» را به عنوان فرمانده سپاه علی بن ابیطالب استان قم معرفی کرد و موسوی نسب فرمانده سابق این لشکر از سمت خود برکنار شد.

همچنین در لرستان، تیمور سپهوند، فرمانده قبلی بسیج این استان از سمت خود برکنار شد، و محمد شاهرخی به عنوان فرمانده جدید بسیج لرستان و حجت الاسلام علیرضا کرمی به عنوان نماینده ولی فقیه در این بسیج معرفی شدند.

در قزوین نیز سرتیپ دوم پاسدار سالار آبنوش به عنوان فرمانده ارشد سپاه این استان معرفی شد و و «سردار جباری» فرمانده سابق سپاه صاحب الامر قزوین از سمت خود بر کنار شده است.

تغییرات فرماندهان سپاه در استان های کشور به گفته محمد حجازی، قائم مقام فرماندهی سپاه پاسداران، در تمامی استان ها طی یک هفته انجام خواهد شد.

تغییر نمایندگان ولی فقیه در اغلب استان ها نیز به گفته حجازی در حال انجام است و در اولین مورد، حجت الاسلام محمد مقدسی به عنوان مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ منصوب شد و جلیل زاده، نماینده قبلی ولی فقیه در سپاه تهران از این سمت برکنار شد.

تغییرات ساختاری در سپاه

محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران هفته اول تیرماه در جمع فرماندهان میانی این نیرو از انجام تغییرات ساختاری جدیدی در سپاه و تشکیل ۳۱ سپاه استانی خبر داد.

آقای جعفری همان روز علت این تغییرات را افزایش تعامل بین نیروی زمینی سپاه و نیروی بسیج عنوان کرد و گفت: «با فعال شدن ۳۱ سپاه در استان های کشور، تعامل بین نیروی زمینی و نیروی مقاومت بسیج تقویت شده و آمادگی و توانمندی های یگان های رزم و گردان های بسیج در صحنه مأموریت های سپاه بیش از پیش ارتقاء خواهد یافت

وی در خصوص سایر دلایل انجام تغییراتی که از آن به عنوان «تغییرات ساختاری» نام برد،  به مواردی چون «ارتباط قویتر بسیج با بدنه رزم سپاه، ایجاد انسجام، یکپارچگی و هم افزایی تشکیلاتی سپاه در استان ها، تمرکز زدایی و توسعه اختیارات سپاه های استانی ، و تقویت رده های نیروی مقاومت در سراسر کشور» اشاره کرد.

بنا بر اعلام سایر فرماندهان سپاه و بر اساس طرح جدید، سپاه پاسداران از لشکرهای قبلی به سپاه های استانی تبدیل می شوند.

به همین منظور با ادغام بسیج و لشکرهای نیروی زمینی سپاه، ۳۰ سپاه استانی برای ۳۰ استان کشور تشکیل می شود، و برای شهر تهران نیز سپاهی ویژه به نام «سپاه محمد رسول الله» در نظر گرفته شده است.

به گفته محمد حجازی، تغییرات تشکیلاتی اخیر در  سپاه به دستور رهبر جمهوری اسلامی صورت گرفته است. وی با اشاره به آنچه «هماهنگی های بیشتر یگان های سپاه در سازماندهی نوین» نامید، گفت: «در حال حاضر برای ساماندهی بیشتر میان واحدهای مختلف در سطح استان ها یک فرماندهی مشخص شده که تمامی امور زیر نظر او اداره خواهد شد

به گفته آقای حجازی، در ۳۰   استان کشور مرکز فرماندهی تشکیل خواهد شد، اما به دلیل گستره استان تهران در این استان، دو مرکز فرماندهی یکی در شهرستان کرج و دیگری در تهران بزرگ ایجاد شده که در مجموع ۳۱ سپاه استانی در کشور تشکیل شده است.

وی همچنین افزود: «فرماندهان از این پس می توانند با تفویض اختیارات که به آنها واگذار شده تمامی امورات اداری واجرایی مانند استخدام، بازنشستگی و انتصابات را انجام دهند

به گفته قائم مقام فرمانده سپاه پاسداران، «هم اکنون طبق برنامه ریزی انجام شده و دستور فرمانده سپاه پاسداران ، مراکز فرماندهی ‪۳۱    گانه با مرکزیت سپاه در کشور فعالیت خود را آغاز کردند و فرماندهان آنها در تمامی استان ها طی یک هفته آینده معرفی خواهند شد

حجازی تاکید کرده که این تغییرات غیر از فرماندهان میانی سپاه، در حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران در استان ها نیز انجام می شود.

آمادگی برای «جنگ نامتقارن»

غیر از تغییرات اخیر در سپاه پاسداران، از زمان انتصاب محمد علی جعفری به فرماندهی کل سپاه پاسداران در اواخر تابستان سال گذشته، وی با موافقت آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی که فرماندهی کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی را بر عهده دارد، تغییرات دیگری را نیز تحت عنوان «تغییرات ساختاری» به انجام رساند.

یکی از این تغییرات، ادغام فرماندهی بسیج و سپاه در یکدیگر و در دست گرفتن فرماندهی هر دوی آنان از سوی آقای جعفری است.

«تشکیل فرماندهی مستقل موشکی» از دیگر تغییراتی است که به گفته فرمانده کل سپاه، با ادغام یگان های موشکی مختلف سپاه در یکدیگر، و تشکیل یک فرماندهی واحد تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی در حال انجام است.

تغییر فرماندهان سپاه نواحی و لشکرها، و تغییر برخی از فرماندهان بسیج از جمله تغییر فرماندهان بسیج تهران و اصفهان نیز طی ماه های گذشته در سکوتی رسانه ای صورت گرفته است .

روزنامه جمهوری اسلامی نیز در شماره دوشنبه خود به نقل از قائم مقام فرمانده سپاه خبر داد که در ساختار جدید سپاه پاسداران هر استان، فرمانده سپاه مستقل خواهد داشت که تجمیعی از فرماندهان مناطق مقاومت بسیج و فرماندهان لشکرها و تیپ های نیروی زمینی سپاه است.

این روزنامه همچنین«افزایش اختیارات سپاه استانی و تقویت رده های نیروی مقاومت در سراسر کشور، جلوگیری از موازی کاری، و ایجاد هماهنگی بیشتر در مقابله با تهدیدات خارجی» را از دیگر اهداف اجرای طرح تشکیل سپاه استانی اعلام کرد .

محمد علی جعفری از  بنیانگذاران گردان های ضد شورش عاشورا و الزهرا است، و در گذشته بارها بر آمادگی دائمی برای «جنگ نامتقارن و نامنظم» تاکید کرده است.

وی «مقاومت متحرک با استفاده از جغرافیای طبیعی کشور» را از فصل های مهم دکترین نظامی سپاه پاسداران می داند .

آقای جعفری طی ده ماه اخیر اقدام به تشکیل و تجهیز هسته های مستقلی از بسیج و سپاه با نام گردان های «ذوالفقار» و «کربلا» در سطح کشور کرده است، گردان هایی که حسن طائب، جانشین فرماندهی بسیج از آنان به عنوان «سرپنجه های سپاه در مقابله با دشمن فرا منطقه ای» نام می برد .

به گفته ناظران، هدف از تشکیل ۳۱ سپاه استانی مستقل تحقق نظریه فرمانده فعلی سپاه در خصوص «مقاومت متحرک با استفاده از جغرافیای طبیعی هر منطقه» از کشور است .

سخنان آقای طائب نیز تا حدی این نظرات را تقویت می کند. وی روز دوشنبه طی کنفرانسی خبری، ویژگی خاص برنامه های تابستان امسال بسیج را حضور پر رنگ بسیجیان گردان های عاشورا و الزهرا در عرصه های دفاعی و امنیتی عنوان کرد .

طائب همچنین گفت: «۲۵۰۰ گردان الزهرا و عاشورا که در طول سال تمرین های آمادگی رزمی و دفاعی داشته اند آمادگی خود را با اجرای رزمایش های صحرایی به نمایش خواهند گذاشت

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد