آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

عدم بهره مندی آذربایجان از طرح های صنعتی و معدنی سال 1387

عدم بهره مندی آذربایجان از طرح های صنعتی و معدنی سال 1387

یاشار خلخالی

 

آذربایجان اویرنجی حرکاتی: تا یک دهه قبل به نظر می‌رسید دیگر فلزات اساسی و مواد معدنی به ویژه فولاد وسیمان ارزش گذشته را ندارند. اهمیت استفاده از تکنولوژی‌های اطلاعاتی، وسایل سبک‌تر، روی‌آوری به روش‌های جدید زندگی و به ویژه علاقه سرمایه‌گذاران به سایر بخش موجب شده بود که صنایع معدنی روزهای سختی را پشت سر بگذرانند.

اما رشد مداوم اقتصادی جهان، توسعه پروژه‌های عمرانی، رشد سرسام‌آور اقتصادی چین و جذب مجدد سرمایه‌ها به بازارهای بورس فلزات همگی سبب شد تا بهای مواد معدنی و صنایع معدنی نظیر فولاد، مس، روی، آلومینیوم، مس، نیکل، طلا، زغال‌سنگ و نظایر آنها بین 2 تا 5 برابر افزایش یابد و این در حالی بود که رقابت نفس‌گیر در صنایع الکترونیکی، صنایع فولاد،‌ کامپیوتر و لوازم‌خانگی موجب شده بود تا «حاشیه سودها» مرتب کاهش یابد. امروز دیگر بخش معدن و صنایع معدنی در دنیا ارزش استراتژیک یافته است.امروزه کشورهای دنیا برای توسعه خود به دو چیز به طور قطع نیاز دارند اول انرژی، دوم فولاد و سیمان، پس اگر گفته می‌شود این کالاها استراتژیک هستند سخن بیهوده گفته نشده است سنگ‌آهن به‌عنوان محصولی استراتژیک و ماده اولیه صنعت فولاد. تحقق اهداف صنعت فولاد و پیشبرد طرح‌های فولادی هم به‌طور مستقیم به تامین این ماده کلیدی وابسته است.

صنعت فولاد به عنوان یک صنعت پایه‌ و مادر، نقش اساسی در پیشرفت و توسعه کشورها دارد  امروزه مصرف فولاد در کشورهای مختلف به عنوان شاخص توسعه مطرح می باشد. صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر حایز اهمیت فراوانی است. محصول سیمان با توجه به ویژگی های خاصی که دارد از مصارف و کاربردهای متنوع و گسترده ای برخوردار بوده و در عین حال جایگزینی هم ندارد . سیمان از یک سو در بخش ساختمان جزء مصالح اصلی محسوب میشود و از سوی دیگر در اجرای پروژه های عمرانی و زیربنایی نقش تعیین کننده ای دارد با توجه به مطالب فوق الذکر، بخوبی مشهود است که امروزه محصولات کانی از حالت استراتژیک برخوردارند و به عنوان یکی از فاکتور های اساسی توسعه کشورها محسوب می شود. آذربایجان مظلوم در این زمینه هم مظلوم مانده است در حالی در مناطق مرکزی و فارس نشین کشور سرمایه گذاری های میلیارد دلاری جهت راه اندازی طرح های معدنی و صنعتی انجام می شود و اینگونه سرمایه گذاری باعث رشد و شکوفائی آن منطقه و اشتغال زائی برای اهالی منطقه می گردد.

نکته جالب اینکه شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی موجود در مناطق فارس نشین همه ساله مبلغی را به عنوان هدیه برای رفع محرومیت منطقه به آنها می بخشند(بطور مثال شرکت سنگ آهن گل گهر در سال 1386 مبلغ 3 میلیارد تومان به منطقه کمک بلاعوض نمود ) خلاصه کلام اینکه بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در جراید کشور قرار است در سال 1387 از 36 طرح معدنی و 18 طرح صنعتی در کشور افتتاح گردد و منطقه آذربایجان (آذربایجان شرقی- غربی- اردبیل و زنجان) حتی یک طرح هم برای افتتاح ندارد. امید است وجدانهای بیدار بشری با مطالعه این مطلب، با گوشه ای  از وجود تبعیض های وحشت انگیز در نظام اداری ایران آگاه شده و فکر هم به حال اقتصاد آذربایجان مظلوم نمایند. همچنین از نمایندگان مجلس و دیگر مسئولین ذیربط از جمله استانداری ها انتظار می رود در دولتی که شعار عدالت محوری را سرلوحه فعالیتهای خویش قرار داده است به دولت محترم گوشزد نمایند در شمالغرب کشوری بنام ایران منطقه حاصلخیزی  بنام آذربایجان وجود دارد که بعد از گذشت 30 سال  هنوز از شاخص های اولیه رشد و آبادانی  خبری نیست.

http://azarbaijan.multiply.com/journal/item/20
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد