اعتراض دفتر تحکیم به محرومیت دانشجویان از تحصیل در دانشگاه های کشور
از زمان روی کار آمدن دولت نهم محرومیت از تحصیل به دلیل داشتن عقیده ای خاص،انتقاد به بی تدبیرهای مسئولین و جنسیت که از موارد صریح نقض قانون اساسی و کنوانسیونهای بین المللی است به شدت گسترش یافته است که مواردی از آن به شرح زیر است.
۱- محرومیت دانشجویان منتقد از تحصیل در مقاطع بالاتر-ستاره دار نمودن فعالین دانشجویی- اقدامی ناخوشایند است که از زمان روی کارآمدن دولت نهم شاهد آن هستیم. در سال ۱۳۸۵ همزمان با ثبت نام پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد دانشگاهها حدود ۱۷۰۰ نفر از فعالین دانشجویی پذیرفته شده با درج یک، دو و سه ستاره در کنار اسامیشان مواجه شدند و در نهایت نیز ۱۷ نفر از آنها که سه ستاره داشتند به رغم قبولی نهایی در دانشگاهها نتوانستند ثبت نام نمایند. خوشبختانه این اقدام با انتقادات فراوان روبرو گشت و حتی دیوان عدالت اداری نیز رای به بازگشت آنها به دانشگاه داد ،هرچند این رای هیچگاه اجرایی نشد، با توجه به این اعتراضات در سال ۱۳۸۶ نهادهای امنیتی و وزارت علوم به طراحی روش دیگری پرداختند و از ارائه کارنامه به برخی فعالین دانشجویی خودداری نمودند و در نهایت نیز این دانشجویان هیچگاه نتوانستند کارنامه خود را دریافت نمایند.متاسفانه این اتفاق در سال جاری نیز به وقوع پیوست و نکته تاثر آور اینکه برخی از دانشجویانی که در دوسال گذشته نیز نتوانسته بودند به تحصیل ادامه دهند امسال نیز نتوانسته اند کارنامه خود را دریافت نمایند و به نظر می رسد این دانشجویان به محرومیتی همیشگی دچار شده اند.هرچندبرخی از این دانشجویان اکنون شکایتی را در دیوان عدالت اداری ثبت نموده اند اما وضعیت ادامه تحصیل آنها همچنان در هاله ای از ابهام است و نکته مهم آنکه سازمان سنجش در توجیه عدم ارائه کارنامه به این دانشجویان به صراحت از نداشتن صلاحیت عمومی سخن می گوید و این درحالی است که هیچکدام از این دانشجویان در دادگاهی صالحه به محرومیت از تحصیل محکوم نگشته اند.
۲- محرومیت ازتحصیل تنها معطوف به تحصیل در مقاله بالاتر نمی باشد و صدور انواع گوناگون احکام کمیته انضباطی از دیگر مصادیق محرومیت از تحصیل می باشد احضار و همچنین صدور بیش از ۸۰۰ حکم کمیته انظباطی برای فعالین دانشجویی درکنار بیش از ۴۰۰۰حکم کمیته انضباطی که به دلیل نحوه پوشش ومسائل دیگر از نمونه های بارز محرومیت از تحصیل است .احکامی که گاه شامل محرومیت از چهار ترم تحصلیی به دلیل سخنان انتقادی است والبته این نحوه برخورد حتی به دانشجویان همفکر دولت نیز تسری یافته است که نمونه آن صدور حکم کمیته انضباطی برای دانشجویان بسیجی دانشگاه علامه به دلیل انتقاد به رئیس دانشگاه علامه در جلسه خصوصی با وزیر علوم بود! که در نهایت به تجمع آنها در برابر وزارت علوم انجامید.لذا به نظر می رسد پاسخ دولت کنونی به هرگونه انتقاد دانشجویان تنها محرومیت از تحصیل است که این امر جای تاسف فراوان دارد.
۳- محرومیت از تحصیل به دلیل زن بودن! نیز از دیگراقدامات بدیع وزارت علوم و بهداشت دولت مهروزی است که در آزمون ورودی دانشگاها برای مقطع لیسانس و رشته های پزشکی شاهد آن هستیم که این امر نه تنها در تضاد با قوانین داخلی و بین المللی است بلکه در تضاد کامل با فرهنگ ایرانی -اسلامی این مرز و بوم است و نشان از نگاه کج اندیشانه به نقش زنان در جامعه دارد.نگاهی کج اندیشانه ای که در طرح امنیت اجتماعی و لایحه حمایت از خانواده نیز به خوبی نمایان است و هرچند ایجاد کنندگان این گونه از محرومیت از تحصیل به بهانه هایی مانند وضعیت اشتغال و بازار کار متوسل می شوند اما مساله اصلی در نگاه منفی به نقش زنان در جامعه است که توسط برخی از رهبران معنوی اصولگرا تئوریزه شده است و اکنون در قالب طرحهای مختلف مانند طرح امنیت اجتماعی ، لایحه حمایت از خانواده و سهمیه بندی جنسیتی در حال اجراست. و جالب آنکه حتی برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس نیز قادر به توجیح آن نمی باشند و در مصاحبه ها مجبور به پذیرش نقاط ضعف طرح می شوند.
در پایان دفتر تحکیم وحدت ضمن محکوم نمودن شیوهای مختلف محرومیت از تحصیل که در دولت نهم به شدت رواج یافته است خواهان تجدید نظر مسئولین در این شیو های قرون وسطایی است که هیچ سنخیتی با فرهنگ ارانی- اسلامی این مرز و بوم ندارد.
روابط عمومی
دفتر تحکیم وحدت
۱۵ مرداد ۸۷