آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

آذربایجان اویرنجی حرکاتی

گله جک بیزیمدیر azoyrenci_herekati@yahoo.com

مجادله لفظی پنتاگون و سپاه درباره تنگه هرمز

مجادله لفظی پنتاگون و سپاه درباره تنگه هرمز

مقام های نظامی آمریکا و سپاه پاسداران ایران برای دومین بار طی ماه های اخیر درگیر جدالی لفظی درباره تنگه حساس هرمز که درصد بالایی از نفت جهان از آن عبور می کند شده اند.

سرلشکر محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران ایران این هفته در اشاره ای به احتمال جنگ با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور گفت: "با توجه به تجهیزاتی که نیروهای مسلح مان در اختیار دارند، بستن تنگه هرمز به مدت نامحدود بسیار راحت خواهد بود."

وزارت دفاع آمریکا اکنون در واکنش به این اظهارات گفته است که هر اقدامی در این جهت شدیدا به ضرر اقتصاد ایران خواهد بود.

تقریبا 40 درصد نفت مبادله شده در سطح جهان از تنگه هرمز که از شمال به سواحل ایران و از جنوب به سواحل یمن محدود می شود عبور می کند.

ایران گفته است که موشک های ضدهوایی و ضددریایی را در جزیره ابوموسی در نزدیکی خطوط کشتیرانی این تنگه مستقر کرده است.

بنابه گزارش ها یکی از ماموریت های کلیدی "فرماندهی مرکزی" ارتش آمریکا در خلیج فارس نیز تضمین جریان آزاد نفت و دیگر محموله های انرژی از این تنگه است.

از همین رو هرگاه مقام های ایرانی درباره استفاده از تنگه هرمز در هرگونه جنگی اظهار نظر می کنند واکنش آمریکا را به دنبال دارد.

جف مورل سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه ابتدا در واکنش به سوال خبرنگاران گفت که "ما معمولا به اظهارات تحریک آمیز از سوی مقام های خارجی پاسخ نمی دهیم."

با این حال او افزود که هرگونه اقدامی از سوی ایران برای بستن تنگه هرمز "شکستی است که ایران بر خود تحمیل خواهد کرد."

او استدلال کرد که چنین اقدامی به ضرر ایران و اقتصاد آن است: "فکر نمی کنم به نفع ایران باشد که تنگه هرمز یا خلیج فارس را ببندد، یا برای این کار تلاش کند. آنها در حال حاضر دارای اقتصادی بسیار ضعیف هستند که تقریبا به طور کامل بر درآمد نفتی وابسته است."

^کنترل مسیرهای نفت^

آقای جعفری اواخر ژوئن هشدار داده بود که ایران در صورت مواجه شدن با حمله، کنترل مسیرهای خروج انرژی از خلیج فارس را در دست خواهد گرفت.

یک فرمانده نیروی دریایی آمریکایی بلافاصله در واکنش گفت به ایران اجازه داده نخواهد شد که مسیر خروج نفت از خلیج فارس را ببندد.

جدال لفظی میان دو کشور در مورد تنگه هرمز حدود هفت ماه پس از اصطلاک میان نیروهای دریایی دو کشور در همین ناحیه از خلیج فارس روی می دهد.

نیروی دریایی آمریکا در ماه ژانویه گفته بود پنج قایق تندرو ایرانی به صورت تهدیدآمیزی به سه ناو جنگی این کشور در تنگه هرمز نزدیک شده و آنها را تهدید به حمله کردند.

اما ایران هرگونه تهدیدی علیه ناوها را رد کرده و نوار پنتاگون از حادثه را جعلی خواند.

در فاصله سال های 1984 تا 1987 "جنگ نفتکش ها" میان ایران و عراق بروز کرد که طی آن دو طرف به سوی نفتکش های یکدیگر آتش می گشودند.

آن درگیری که بخشی از جنگ ایران و عراق بود باعث افت 25 درصدی تبادل نفت در خلیج فارس شد که آمریکا را مجبور به دخالت برای تضمین امنیت خطوط کشتیرانی کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد